Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 2018/02/16

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ADI-2 DAC: Νέος μετατροπέας d/a από την RME.




ADI-2 DAC: Νέος μετατροπέας d/a από την RME.
2017/12/16, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής από την Γερμανία, μετά τον ADI-2 Pro, έναν ADC/DAC με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους audiophiles, παρουσίασε στο τέλος της περασμένης χρονιάς τον ADI-2 DAC, μια, επίσης μικρή σε διαστάσεις, συσκευή η οποία, όπως φαίνεται και από την ονομασία της, πραγματοποιεί μόνο μετατροπή d/a, αλλά με ποιότητα και λογική σχεδίασης παρόμοια με αυτήν του “Pro”.
Το σασί του ADI-2 DAC έχει ύψος 1U και το πλάτος του είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από 240 χιλιοστά, ενώ το user interface είναι αρκετά όμοιο με αυτό της μεγαλύτερης συσκευής, όντας βασισμένο σε οθόνη IPS της οποίας η φωτεινότητα μπορεί να ρυθμιστεί για μεγαλύτερη άνεση στην ανάγνωση. Το ψηφιακό μέρος της συσκευής βασίζεται σε μετατροπέα 32-bit/384kHz, στο κύκλωμα χρονισμού SteadyClock της RME και σε έναν ψηφιακό επεξεργαστή σήματος ο οποίος προσφέρει μια ενδιαφέρουσα σειρά από δυνατότητες, ανάμεσα στις οποίες έναν παραμετρικό ισοσταθμιστή πέντε περιοχών, δυνατότητα ρύθμισης της τονικότητας, επεξεργασία crossfeed για καλύτερη ακρόαση μέσω ακουστικών, καθώς και ένα νέο κύκλωμα διόρθωσης loudness για τις αναλογικές εξόδους. Επίσης στην οθόνη μπορεί να απεικονισθεί φασματική ανάλυση του σήματος βασισμένη στον φημισμένο αλγόριθμο της DIGICheck.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ομοαξονική είσοδο S/PDIF και Toslink (η οπτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την σύνδεση ADAT, για τους επαγγελματίες), καθώς επίσης και θύρα USB (v2.0) η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως είσοδος (για streaming από υπολογιστή) όσο και ως έξοδος (για εγγραφή σε υπολογιστή των σημάτων που εμφανίζονται στις ψηφιακές εισόδους της συσκευής). Στην αναλογική πλευρά, προσφέρονται single ended (RCA) και balanced (XLR) έξοδοι καθώς και δύο έξοδοι ακουστικών, TRS 6.4/3.5mm. Η εταιρία αναφέρει ότι ο ενισχυτής ακουστικών είναι κατάλληλος τόσο για “βαριά” audiophile ή studio ακουστικά (με υψηλές αντιστάσεις), όσο και για in-ear-monitors, με υψηλή ευαισθησία, καθώς διαθέτει πολύ χαμηλό θόρυβο και παραμορφώσεις. Η συσκευή συνοδεύεται και από τηλεχειριστήριο.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, https://www.rme-audio.de/