Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/10/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Obegransad: Το πλατό της IKEA!

Obegransad: Το πλατό της IKEA!
2022/06/09, [δ].τ.]

Ξεκινώντας από την ουσιώδη πληροφορία ότι το πλατό δεν θα απαιτεί συναρμολόγηση από τον αγοραστή, πέραν της συνήθους που απαιτούν όλα τα αντίστοιχα προϊόντα όταν τα βγάζεις από το κουτί, έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε: Η συμμετοχή μιας αναλογικής πηγής στον διάσημο κατάλογο είναι, από μόνη της, επιβεβαίωση της επιστροφής του βινυλίου...
Το πλατό είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης εμπλοκής της IKEA με τον χώρο της μουσικής, η οποία, πάντως, δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Από το 1952 υπήρχαν στον κατάλογο προϊόντα σχετικά με την μουσική στο σπίτι, ενώ το 1973 το πράγμα πήγε ακόμη μακρύτερα, καθώς στις σελίδες του μπορούσες να βρεις ακόμη και... πιάνο. Την ίδια εποχή, παρουσιάστηκε και το πρώτο πλατό.
Σήμερα, η εμπλοκή της IKEA με το audio είναι κάπως πιο εκλεπτυσμένη. Σε συνεργασία με το γκρουπ Swedish House Mafia, η εταιρία παρουσίασε ένα γραφείο σχεδιασμένο για μουσική παραγωγή στο σπίτι, την αντίστοιχη πολυθρόνα εργασίας καθώς και το πλατό Obegransad.
Το στυλ του πλατό είναι, φυσικά, χαρακτηριστικό IKEA, με απλές, καθαρές γραμμές και σαφές user interface. Από τις φωτογραφίες κρίνοντας, διαθέτει βραχίονα τύπου “J” και κεφαλή της Audio-Technica (AT3600L). Βασίζεται σε μετάδοση της κίνησης με ιμάντα, υποστηρίζει 33 και 45 στροφές, τροφοδοτείται μέσω USB και διαθέτει ενσωματωμένο προενισχυτή Phono. Μπορεί, φυσικά να συνεργαστεί με τα ενεργά ηχεία Eneby της IKEA.
Η τιμή του είναι 160 ευρώ (χωρίς το τροφοδοτικό).