Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/11/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Connection: Νέα σειρά καλωδίων από την LAB12.

Connection: Νέα σειρά καλωδίων από την LAB12.
2022/10/20, [δ.τ.]

Ο γνωστός Έλληνας κατασκευαστής πειραματίζεται με τα καλώδια τροφοδοσίας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μια πλήρη σειρά καλωδίων, την Connection, με προϊόντα για κάθε είδος σύνδεσης και μάλιστα σε συνεργασία με την Signal Projects, μια εταιρία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή καλωδίων πολύ υψηλού επιπέδου. Με βάση τα όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, η Lab12 ανέθεσε στην Signal Projects την δημιουργία της Connection ώστε αυτή να ακολουθεί την φιλοσοφία της, με την Signal Projects να συμμετέχει με την δική της τεχνογνωσία σε υλικά και μεθόδους κατασκευής.
Η σειρά περιλαμβάνει καλώδια για μεταφορά αναλογικού σήματος, single ended (RCA1), balanced (XLR1) και μεταφοράς σημάτων από φωνογραφική κεφαλή (PH1), καθώς επίσης και για μεταφορά ψηφιακών σημάτων, DIG1 (AES/EBU/XLR, 110Ω και S/PDIF με βύσματα RCA ή BNC, 75Ω) USB1 (USB Type A/B). Η σειρά συμπληρώνεται από καλώδια ηχείων (SP1) και τροφοδοσίας (AC1).
Όλα τα καλώδια είναι πολύκλωνα, με εξαίρεση τα καλώδια των ηχείων και της τροφοδοσίας τα οποία έχουν υβριδική αρχιτεκτονική (με μονόκλωνους και πολύκλωνους αγωγούς) και το USB1 το οποίο είναι μονόκλωνο. Το υλικό των αγωγών είναι χαλκός ελεύθερος οξυγόνου με καθαρότητα 99,99997% και όπου χρησιμοποιείται θωράκιση αυτή είναι, επίσης, υψηλής καθαρότητας, 4Ν. Το διηλεκτρικό είναι PVC. Όπως θα περιμέναμε, με βάση τις εκπεφρασμένες απόψεις της Signal Projects στο παρελθόν, το κάθε καλώδια έχει ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και διατομές που ταιριάζουν με την εφαρμογή, για παράδειγμα το PH1 έχει χαμηλότερη χωρητικότητα σε σχέση με το line level interconnect RCA1.

info: LAB12, τηλ.: 210-284.5173, https://www.lab12.gr/