Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/02/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Marantz: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής.

Marantz: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής.
2022/02/15, [δ.τ.]

Με τον νέο Model 40n, η Marantz μπαίνει στο κλαμπ των εταιριών που προσπαθούν, τα τελευταία χρόνια, να ανακαθορίσουν την ιδέα του ολοκληρωμένου ενισχυτή. Νέα αισθητική, πλήρες πακέτο δυνατοτήτων και τα γνωστά εργαλεία της εταιρίας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, εγγυώνται ότι ο λόγος της έχει την απαραίτητη βαρύτητα.
Με βάση τα όσα ανέφερε η ίδια η εταιρία κατά την επίσημη παρουσίαση της συσκευής, το πρώτο μέλημα της, κατά τον σχεδιασμό του Model 40n είναι η ποιότητα ήχου. Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής αποδίδει “τόσο καλά όσο ένα πλήρες σύνθετο ηχητικό σύστημα, αλλά είναι μια συσκευή και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε το ηχείο της επιλογής σας” λέει η Marantz και η αλήθεια είναι ότι, ως προς την συνδεσιμότητα τουλάχιστον, τείνουμε να την πιστέψουμε.
Η συσκευή μπορεί να πραγματοποιήσει streaming αρχείων PCM 24/192 και DSD 5,6MHz, και έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω AirPlay2, Bluetooth και Wi-Fi, όντας, μάλιστα, συμβατή με το οικοσύστημα HEOS. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του αναλογικές και συμβατικές ψηφιακές εισόδους, είσοδο phono (το γνωστό Marantz Musical Phono) καθώς επίσης και θύρα HDMI/ARC για εύκολη σύνδεση της τηλεόρασης με το ηχητικό σύστημα. Υπάρχει ακόμη έξοδος για ενεργό υπογούφερ, η οποία είναι ρυθμιζόμενη ως προς την συχνότητα αποκοπής καθώς και δυνατότητες multiroom μέσω HEOS.
Σε ό,τι αφορά την δομή, ο Model 40n είναι ένας ενισχυτής μέσης/χαμηλής ισχύος με στάδιο εξόδου σε τάξη ΑΒ, το οποίο αποδίδει 70W/8Ω ανά κανάλι, “με προδιαγραφές που ξεπερνούν αυτές προηγούμενων μοντέλων, ίδιας ισχύος”, αναφέρει η Marantz. Βασίζεται σε μεγαλύτερο μετασχηματιστή και δύο ζεύγη συμπληρωματικών ημιαγωγών ανά κανάλι, με ζυγούς τροφοδοσίας μικρού μήκους από “βαρύ” χαλκό σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εσωτερική αντίσταση του τροφοδοτικού και να αυξηθεί η στιγμιαία απόδοση ρεύματος.
Το κύκλωμα χρησιμοποιεί την πλέον πρόσφατη έκδοση των περίφημων HDAMs (Hyper-Dynamic Amplifier Modules), την σημαντικότερη -ίσως- κληρονομιά του Ken Ishiwata στην εταιρία, κλειστά αρθρώματα ενισχυτικών σταδίων που βασίζονται σε εξαρτήματα τεχνολογίας SMD.
Ο Model 40n θα είναι διαθέσιμος σε δύο φινιρίσματα, μαύρο και το γνωστό silver-gold της Marantz, από τον Μάρτιο, με τιμή καταλόγου €2.499.

info: Audio Group Greece., τηλ.: 210-672.1200, https://isembel.gr/, https://www.marantz.com/