Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/11/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Θορυβώδες βινύλιο; η Pro-Ject έχει μια λύση!

Θορυβώδες βινύλιο; η Pro-Ject έχει μια λύση!
2022/09/30, [δ.τ.]

Την ονομάζει Vinyl NRS Box S3 και είναι μια, κατά τα φαινόμενα, προσεγμένη προσπάθεια για ψηφιακή καταστολή των κρουστικών θορύβων και του θορύβου επιφανείας των δίσκων. Δεν είναι κακή ιδέα, για όποιον δεν νοιώθει άσχημα που θα κάνει μια μετατροπή a/d, d/a στους δίσκους του. Δεν είναι ότι βλέπουμε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, αλλά η Pro-Ject φημίζεται για της λογικές της τιμές και την ορθολογική αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Η συσκευή τοποθετείται μεταξύ του προενισχυτή phono και της εισόδου line του προενισχυτή ή του ολοκληρωμένου ενισχυτή και μετατρέπει τα αναλογικά σήματα σε ψηφιακά με δειγματοληψία 24-bit/96kHz. Μετά από αυτή την μετατροπή, αναλαμβάνει ένα ψηφιακός επεξεργαστής σήματος (στα 54 bit) για να τρέξει δύο (για την ακρίβεια, τρεις όπως θα δούμε) αλγόριθμους. Τον αλγόριθμο De-Crackling ο οποίος αναλαμβάνει την καταστολή των κρουστικών θορύβων (clicks) και τον VNRS, ο οποίος καταστέλλει θορύβους συνεχούς φύσης, όπως είναι ο θόρυβος επιφανείας και το hum. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δύο αλγόριθμους De-Crackling, τον “απλό” και τον “βαρύ”, με προφανείς χρήσεις και μπορεί να επιλέξει τον βαθμό της επίδρασης μέσω ενός ρυθμιστικού στην πρόσοψη στην συσκευή. Με το ρυθμιστικό αυτό στην θέση Off (αριστερά), η συσκευή γυρίζει σε αναλογικό path, παρακάμπτοντας το ψηφιακό μέρος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η συσκευή τεθεί σε Off από τον κεντρικό διακόπτη (αυτά τα έξυπνα είναι που μας αρέσουν στην Pro-Ject).
Η εταιρία αναφέρει ότι το μέγιστο κέρδος σε στάθμη θορύβου είναι 8dB για το De-Crackling και 8dB για το VNRS. Κρίμα, που η συσκευή δεν έχει μια θύρα USB προς υπολογιστή, ώστε να είναι δυνατή η εκμετάλλευση του a/d και των φίλτρων στην ψηφιοποίηση βινυλίων.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://www.project-audio.com/