Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/10/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η νέα έκδοση του DG-1 της Vertere.

Η νέα έκδοση του DG-1 της Vertere.
2022/07/28, [δ.τ.]

Ο Touraj Moghaddam ανακοίνωσε, στις αρχές του καλοκαιριού, την νέα έκδοση του δημοφιλούς πλατό DG-1 η οποία έχει κωδικά DG-1 S, περιλαμβάνει σοβαρές βελτιώσεις σε πολλά σημεία και προσφέρει ακόμη καλύτερο ήχο σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.
Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί νέο έδρανο με υψηλότερης ποιότητας κατεργασία και χαμηλότερες ανοχές (κατά 50% περίπου, αναφέρει ο κατασκευαστής). Το σφαιρίδιο που χρησιμοποιείται κατασκευάζεται από καρβίδιο του βολφραμίου και εξασφαλίζει χαμηλότερους θορύβους (και στην περιοχή του rumble) μικρότερες τριβές, επομένως ευκολότερη οδήγηση από τον κινητήρα και μικρότερες μεταβολές στον ρυθμό περιστροφής.
Ο βραχίονας που συνοδεύει το πλατό είναι ο Groove Runner S, του οποίου το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από ένα σάντουιτς πολυμερούς υλικού, σε πολλές στρώσεις (10 συνολικά), μεταξύ των οποίων “τρέχουν” οι αγωγοί του σήματος που έχουν την μορφή τυπωμένου κυκλώματος. Το πολύ επίπεδο προφίλ του στελέχους επιτρέπει την καλύτερη ενσωμάτωση του αντίβαρου και του headshell καθώς και του εδράνου, το οποίο είναι, επίσης, βελτιωμένο με πλήρως ρυθμιζόμενη την κατακόρυφη έδραση (η οποία γίνεται με νήμα από Kevlar) και μεγαλύτερη ακρίβεια στην κατασκευή της οριζόντιας έδρασης (η οποία γίνεται με νήμα από nylon).
Βελτιώσεις, τέλος, έχουν γίνει και στο λογισμικό που ελέγχει τον κινητήρα καθώς και στον τρόπο που απομονώνονται μεταξύ τους οι τρεις επιφάνειες που αποτελούν την πλίνθο.