Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Black Box 2023: Κύκλος Διαλέξεων

Black Box 2023: Κύκλος Διαλέξεων
2023/10/31, [δ.τ.]

Στο περιθώριο του Black Box 2023 Audio & Video Show θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος διαλέξεων με γενικό θέμα την εμπειρία της ακρόασης τις διάφορες εκφάνσεις της, όπως τις συναντούμε στην υψηλή πιστότητα.
Η μουσική χρειάζεται την υψηλή πιστότητα. Χωρίς ένα καλό σύστημα, πολλά, ενίοτε σημαντικά, κομμάτια μιας σύνθεσης χάνονται ανατρέποντας τις ιδέες του συνθέτη, των μουσικών και μιας μεγάλης αλυσίδας που μεσολαβεί από την αρχική σύνθεση μέχρι το τελικό ηχογράφημα. Αλλά τί θα ήταν η Υψηλή Πιστότητα χωρίς Μουσική; Ένας στείρος τεχνολογικός χώρος, σε μια αναπόδραστη πορεία παρακμής και αυτοκατάρρευσης. Δεν μπορούμε να βγάλουμε την μουσική από την τεχνολογία του ήχου, αυτό το γνωρίζουμε. Και η ίδια η μουσική απαιτεί, πλέον, σοβαρή τεχνολογία για να φτάσει σε εμάς.
Τι γίνεται στο κρίσιμο σύνορο, εκεί όπου ο ακροατής, η μουσική και η τεχνολογία συναντώνται; Πώς ακούμε τους ήχους που βγαίνουν από τα ηχεία μας και πως συνδεόμαστε με την μουσική; Πόσο ρόλο παίζουμε εμείς, ως ακροατές σε όλη αυτή την διαδικασία;
Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

Ακούγοντας Μουσική στην Χώρα της Υψηλής Πιστότητας.

Η Διαδικασία του Mastering και η σχέση της με το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Χρήστος Χατζηστάμου, Athens Pro Audio.

To Πνεύμα της Μουσικής (L' Esprit De La Musique). Σοβαρές Λεπτομέρειες στο κυνήγι του Αρχικού Ήχου.
Richard Cesari, (Founder, Esprit Cables, Εισηγητής), Vivien Falize (Sales Manager, Esprit Cables, Μετάφραση στα Αγγλικά).

Εφαρμογές Κινητών Τηλεφώνων στην Αναγνώριση Μουσικών Προτύπων.
Οδυσσέας Τσακιρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής/Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Συνιδρυτής της Tsakiridis Devices

Αποκωδικοποιώντας την εμπειρία της ακρόασης. Η Ιδέα του Εικονικού Ακροατή.
Γιάννης Μουρτζόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Περί της Αξιολόγησης των Συσκευών Υψηλής Πιστότητας.
Γιάννης Καμαρινός, Ηχολήπτης, Reviewer, Περιοδικό Yellow Box.

The Storytelling Animal: Λέγοντας και Γράφοντας Ιστορίες για τον Ήχο.
Δημήτρης Σταματάκος, Περιοδικό Yellow Box.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου από τις 15:00 μέχρι τις 17:00, στην αίθουσα Gallo Nero, στο lobby του ξενοδοχείου.
Η διάρκεια κάθε διάλεξης είναι 15-20 λεπτά, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων/συζήτησης. Συντονιστής: Δημήτρης Σταματάκος, Περιοδικό Yellow Box.

Το Black Box Audio Video Show θα πραγματοποιηθεί, εφέτος, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel (λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 106 82, Αθήνα), το τριήμερο 3, 4, και 5 Νοεμβρίου 2023.