Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/04/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


CTA407: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Copland.

CTA407: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Copland.
2023/03/31, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής, ανακοίνωσε προσφάτως έναν νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή, βασισμένο σε λαμπάτο στάδιο ισχύος, με συνδεσμολογία Ultra Linear, αυτόματο σύστημα πόλωσης και απόδοση 50W ανά κανάλι.
Αυτό που τραβά αμέσως την προσοχή στην πρόσοψη του νέου ενισχυτή είναι τα 40 LED τα οποία χρησιμοποιούνται από το σύστημα ελέγχου των λυχνιών και, ανά δέκα, απεικονίζουν την κατάσταση της κάθε μίας, σε ό,τι αφορά την πόλωση και την σωστή λειτουργία. Τα LED μπορούν να σβήσουν, αν ο χρήστης προτιμά κάτι πιο... ήσυχο.
Το κύκλωμα αυτόματης πόλωσης επιτρέπει την χρήση λυχνιών 6550/KT88/KT120 και KT150 χωρίς ρυθμίσεις και, με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, αποτελεί μέρος του βρόχου ανάδρασης βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα του ενισχυτή. Η αρνητική ανάδραση είναι 18dB και εφαρμόζεται σε ένα ήδη πολύ γραμμικό κύκλωμα, κάτι που οφείλεται στην ποιότητα των μετασχηματιστών εξόδου, δηλώνει η Copland.
Η συνδεσιμότητα του CTA407 περιλαμβάνει πέντε εισόδους στάθμης Line, είσοδο phono ΜΜ καθώς και παραδοσιακό tape/monitor loop. Το στάδιο ισχύος βασίζεται σε δύο λυχνίες ανά κανάλι, σε τοπολογία push-pull σε τάξη ΑΒ. Η Copland αναφέρει ότι, με βάση τις λυχνίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, η ισχύς του θα μπορούσε άνετα να φτάσει τα 100W ανά κανάλι αλλά η επιλογή της είναι τα 50W με αρκετή από αυτή την ισχύ να αποδίδεται σε τάξη Α.
Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται από ηλεκτροκίνητο ποτενσιόμετρο και ο έλεγχος της συσκευής γίνεται μέσω του τηλεχειριστηρίου RC102A της εταιρίας.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://copland.dk/