Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/07/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Theva: Μία ακόμη σειρά ηχείων από την Focal.

Theva: Μία ακόμη σειρά ηχείων από την Focal.
2023/04/30, [δ.τ.]

Οι Γάλλοι βρίσκονται, προφανώς, σε δημιουργικό οίστρο, καθώς μετά την σειρά Vestia, στην αρχή της χρονιάς, παρουσίασαν μια ακόμη, την Theva, έχοντας ως στόχο τους χρήστες που θα ήθελαν ένα δικαναλικό ή πολυκαναλικό σύστημα με έμφαση στην υψηλή πιστότητα.
Η σειρά περιλαμβάνει ένα ηχείο ραφιού/βάσης το No1, το No2, ένα ηχείο δαπέδου τριών δρόμων με μιντ/γούφερ 5 ιντσών (το πρώτο της εταιρίας με αυτή την σύνθεση), καθώς και το No3, ένα μεγαλύτερο τρίδρομο. Υπάρχει ακόμη το No3-D, το οποίο είναι κατάλληλο για συστήματα Dolby Atmos καθώς και το Center, για χρήση στο κεντρικό κανάλι.
Η σειρά Theva κατασκευάζεται στην Γαλλία και βασίζεται σε κώνους τεχνολογίας Slatefiber για τις μονάδες μεσαίων και χαμηλών, μια τεχνολογία που έχουμε ήδη δει σε άλλες σειρές της Focal, τόσο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, όσο και για χρήση σε συστήματα car audio. Οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί σε τουίτερ TNF. Σημείο άξιο προσοχής οι πλίνθοι των ηχείων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί να δίνουν μια κλίση για βέλτιστο time alignment.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, οι καμπίνες έχουν σχεδιαστεί με το μυαλό στον περιορισμό των διαστάσεων, έχουν μια πρόσθετη μπάφλα και μεταλλικά δαχτυλίδια γύρω από τα μεγάφωνα και τις οπές ανάκλασης χαμηλών και θα είναι διαθέσιμες σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα, Μαύρο, ανοιχτόχρωμη και σκουρόχρωμη ξυλεία.
Τα ηχεία της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, https://www.athensproaudio.gr/, https://www.focal.com/