Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Vestia: Νέα σειρά ηχείων από την Focal.




Vestia: Νέα σειρά ηχείων από την Focal.
2023/01/04, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής από την Γαλλία διευρύνει την γκάμα του με μια νέα σειρά ηχείων. Με το όνομα Vestia, περιλαμβάνει πέντε μοντέλα και είναι κατάλληλη τόσο για δικαναλικά όσο και για πολυκαναλικά συστήματα αξιώσεων.
Τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στην Γαλλία, στις εγκαταστάσεις της Focal, όπως τονίζει το σχετικό δελτίο τύπου και η σειρά περιλαμβάνει τρία ηχεία δαπέδου, τα Nº2. Nº3 και Nº4, ένα ηχείο βάσης/ραφιού, το Nº1 καθώς επίσης και ένα ηχείο για χρήση σε κεντρικό κανάλι το Center. Στην περίπτωση που χρειάζεται να δοθεί έμφαση στις χαμηλές συχνότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ενεργό υπογούφερ SUB 600P. Οι βάσεις που χρησιμοποιούνται στο Nº1 και στο Center δίνουν την κατάλληλη κλίση ώστε ο ακροατή να έχει την βέλτιστη στερεοφωνική εικόνα.
Το φινίρισμα των ηχείων περιλαμβάνει πλευρικές επιφάνειες σε μαύρη ή λευκή λάκα και, εναλλακτικά, σκουρόχρωμη ή ανοιχτόχρωμη ξυλεία με την μπάφλα να καλύπτεται από απομίμηση μαύρου ή λευκού δέρματος.
Τα ηχεία της σειράς Vestia βασίζονται σε γούφερ και μιντ/γούφερ με κώνο από Slatefiber, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην σειρά Chora, το 2019. Κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες ίνες άνθρακα και δημιούργησε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Από το 2019, το υλικό έχει εξελιχθεί και χρησιμοποιείται, πλέον, και στην επαγγελματική σειρά της εταιρίας (Alpha Evo) καθώς και στην σειρά μεγαφώνων για αυτοκίνητο της Focal. Για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων τα ηχεία βασίζονται στου τουίτερ ΤΑΜ, με θόλο που έχει προφίλ “Μ”. Αρχικώς, το συγκεκριμένο τουίτερ είχε αναπτυχθεί για χρήση στον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά η εταιρία το εξέλιξε για χρήση και σε ηχεία για τον οικιακό χώρο. Τα μοντέλα της σειράς Vestia είναι τα πρώτα που το χρησιμοποιούν. Η φόρτιση των γούφερ γίνεται με διπλό bass reflex, στην μπάφλα και στην πίσω πλευρά.
Τα ηχεία της σειράς Vestia είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, https://www.athensproaudio.gr/, https://www.focal.com/