Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/01/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα πλατό του Janusz Sikora στην ελληνική αγορά.

Τα πλατό του Janusz Sikora στην ελληνική αγορά.
2022/12/08, [δ.τ.]

O Janusz Sikora είναι ένας από τους πιο γνωστούς Πολωνούς σχεδιαστές, με θητεία στον χώρο των λαμπάτων ενισχυτών και, από το 2007, υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο του βινυλίου μέσα από την ομώνυμη εταιρία. Η λίστα με τα προϊόντα του δεν είναι μεγάλη, αλλά περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις. Τώρα, μπορείτε να τις βρείτε και στην ελληνική αγορά, από την Element Audio.
H προσέγγιση του Sikora είναι απλή, αλλά όχι απλουστευτική. Μεγάλη μάζα, ακρίβεια στην σχεδίαση των μηχανικών μερών και προσεκτική οδήγηση του πλατό, ενίοτε με πολλαπλούς κινητήρες, DC, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους, είναι τα στοιχεία τα οποία επικρατούν στα πλατό της J.Sikora, όπως λέγεται η εταιρία.
Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα τρία μοντέλα τα δύο από τα οποία έχουν μια “κανονική” και μια “Max” έκδοση, το μικρότερο Initial, το μεσαίο μοντέλο Standard και η ναυαρχίδα Reference. Το Initial είναι το νεότερο προϊόν της εταιρίας και στην απλή του έκδοση είναι, στην πραγματικότητα, μια down-scaled έκδοση των μεγαλύτερων μοντέλων σε ό,τι αφορά την κατασκευή και τα υλικά, η οποία, ωστόσο, βασίζεται στο ίδιο έδρανο και στην ίδια μονάδα τροφοδοσίας/ελέγχου του κινητήρα. H έκδοση Max περιλαμβάνει δύο κινητήρες και δύο armboard για την τοποθέτηση μέχρι δύο βραχιόνων και περιλαμβάνει ως στάνταρντ το clamp της εταιρίας.
Το Standard δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόσβεση των κραδασμών και βασίζεται σε δύο κινητήρες συνεχούς της EBM-Papst (έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ηλεκτρικών κινητήρων) οι οποίοι είναι τοποθετημένοι αντιδιαμετρικά. Η έκδοση Max, χρησιμοποιεί διαφορετική πλίνθο (με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά) και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι δύο βραχίονες.
Τέλος, το Reference είναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, χρησιμοποιεί βελτιωμένο έδρανο, πλατό το οποίο κατασκευάζεται από τρία διαφορετικά υλικά και είναι στατικά και δυναμικά ζυγοσταθμισμένο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται μέσω ιμάντα από τέσσερις κινητήρες της Papst. Υποστηρίζει μέχρι δύο βραχίονες.
Η εταιρία προσφέρει και έναν βραχίονα, τον KV12, μια σχεδίαση μονοσημειακής έδρασης με κωνικό στέλεχος κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό (αρωματικό πολυαμίδιο, Aramid), για το οποίο ο Sikora αναφέρει ότι είναι η πρώτος που το χρησιμοποιεί στην συγκεκριμένη εφαρμογή.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της J. Sikora μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Element Audio.

info: Element Audio, τηλ.: 210-491.8790, https://www.elementaudio.gr/, https://jsikora.pl/