Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/05/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Kerr Acoustic στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Kerr Acoustic στην ελληνική αγορά.
2023/03/31, [δ.τ.]

Η εταιρία του Jes Kerr έχει μια ενδιαφέρουσα σειρά μοντέλων και βασίζεται στην... βρετανική ποιότητα κατασκευής (όλα κατασκευάζονται στην Βρετανία) σε τουίτερ ribbon και στην χρήση γραμμής μεταφοράς. Τα αποτελέσματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα.
Η λίστα με τα προϊόντα της εταιρίας περιλαμβάνει δύο μοντέλα βάσης, το K100 και το K320, καθώς και δύο μοντέλα βάσης, , το K200 και το K300.
Η ναυαρχίδα της εταιρίας είναι το K100 Mk.2, μια τρίδρομη σχεδίαση με τουίτερ ribbon, μιντ θόλου 75 χιλιοστών, με απόκριση που φθάνει χαμηλά τα 16Hz. Το νεότερο μοντέλο είναι το K200 ένα μεγάλο ηχείο βάσης, τριών δρόμων με γούφερ δέκα ιντσών.
Η εμφάνιση και η δομή των ηχείων της Kerr προκαλεί αμέσως την συζήτηση: Με το μιντ θόλου, την φόρτιση μέσω γραμμής μεταφοράς τέταρτου μήκους κύματος και το ιδιόμορφο γούφερ, θυμίζουν αρκετά κάποια μεγάλα ηχεία της PMC, αλλά, από ό,τι φαίνεται, έχουμε να κάνουμε απλώς με την ομοιότητα στην οποία συχνά οδηγεί η αναζήτηση λύσεων σε συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα. Τα γούφερ, πάντως είναι πράγματι τα ίδια, μονάδες Radial της Volt. Τα συγκεκριμένα μεγάφωνα έχουν το σασί στην εξωτερική πλευρά, με στόχο την καλύτερη ψύξη του πηνίου φωνής και του μαγνητικού συστήματος, μια επιλογή που οδηγεί, όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, σε μείωση των παραμορφώσεων που οφείλονται στην θερμική συμπίεση (ένα πρόβλημα που έχουν όλα τα μεγάφωνα, των οποίων τα βασικά χαρακτηριστικά αλλάζουν με δυναμικό τρόπο, συναρτήσει της θερμοκρασίας τους).
Περισσότερες πληροφορίες για τα ηχεία της Kerr μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Ακουστική Κρήτης.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.kerracoustic.com/