Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Leak.




Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Leak.
2023/02/08, [δ.τ.]

Η Leak, ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς κατασκευαστές των 70s, επέστρεψε στην αγορά εδώ και τρία περίπου χρόνια . Προφανώς, το εγχείρημα βαδίζει σε καλό δρόμο, διότι πριν από λίγο καιρό παρουσίασε ένα ακόμη μοντέλο, τον ισχυρότερο ολοκληρωμένο ενισχυτή Stereo 230, διατηρώντας, φυσικά, την vintage αισθητική της.
Ο νέος ενισχυτής συμπληρώνει τον Stereo 130, απευθυνόμενος σε χρήστες που απαιτούν υψηλότερη ισχύ, περιλαμβάνει DAC και η εταιρία αναφέρει ότι έχει κάποιες βελτιώσεις στο κύκλωμα του, σε σχέση με το μικρότερο μοντέλο.
Το ψηφιακό πακέτο περιλαμβάνει θύρα USB και συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική), καθώς επίσης και θύρα HDMI/ARC, ώστε ο ενισχυτής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα AV (ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν διαθέτει ο Stereo 130). Ως προς τις αναλογικές εισόδους, υπάρχουν δύο στάθμης line και μια phono για κεφαλές κινητού μαγνήτη, με κύκλωμα που βασίζεται σε ημιαγωγούς J-FET, για χαμηλότερο θόρυβο. Το ψηφιακό μέρος του Stereo 230 βασίζεται στο τσιπ ES9038Q2M της ESS και μπορεί να διαχειριστεί stream 32/768 και DSD512.
Το στάδιο ισχύος του ενισχυτή λειτουργεί σε τάξη ΑΒ και αποδίδει 2x75W/8Ω και 2x115W/4Ω, βασισμένο σε ένα τροφοδοτικό με δακτυλιοειδή μετασχηματιστή 270VA με φίλτρο 2x15.000μF. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του ρυθμιστικά τόνου (όπως και ο original Stereo 30) και ο εξασθενητής βασίζεται σε ένα ηλεκτροκίνητο ποτενσιόμετρο της Alps.
Ο Stereo 230 είναι ήδη διαθέσιμος με προαιρετικό εξωτερικό περίβλημα από ξύλο.

info: Audience, τηλ.: 210-959.6288, http://audioevolution.gr/, https://www.leak-hifi.co.uk/