Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/01/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο DAC από την McIntosh.

Νέο DAC από την McIntosh.
2022/11/17, [δ.τ.]

H McIntosh εκμεταλλεύεται το ψηφιακό κύκλωμα DA2 που έχει σχεδιάσει και χρησιμοποιεί στον μεγάλο ολοκληρωμένο ενισχυτή MA12000 και στους προενισχυτές C2700 και C53 και το “κατεβάζει” σε έναν αυτόνομο DAC. O MDA200 έχει όλα όσα χρειάζεστε και είναι, επιπλέον, αναβαθμίσιμος.
Χωρίς να αναφέρει... ονόματα, η εταιρία αποκαλύπτει ότι το άρθρωμα DA2 βασίζεται σε ένα οκτακάναλο ολοκληρωμένο d/a, το οποίο λειτουργεί γεφυρωμένο ανά τέσσερα κανάλια και σε balanced τοπολογία, με ανάλυση 32-bit. Βασισμένος σε αυτό, ο MDA200 υποστηρίζει sample rates μέχρι 32/384, DXD και DSD512 και προσφέρει επτά ψηφιακές εισόδους, 4 συμβατικές (2 οπτικές και 2 ομοαξονικές), θύρα USB, θύρα MCT (την ειδική θύρα της McIntosh, όπου μπορούν να συνδεθούν τα τρανσπόρτ της εταιρίας) καθώς και HDMI/ARC (μόνο για audio).
Η αναλογική έξοδος είναι διαθέσιμη σε single ended και balanced μορφή και η συσκευή είναι πιστοποιημένη ως Roon Tested.
Σε ό,τι αφορά την αισθητική, αυτή ακολουθεί τις κλασικές γραμμές του Αμερικανού κατασκευαστή, με τον φωτιζόμενο λογότυπο, τα χαρακτηριστικά περιστρεφόμενα χειριστήρια και τον συνδυασμό γυαλιού/αλουμινίου στην πρόσοψη.
Η δυνατότητα αναβάθμισης, με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, αφορά την αντικατάσταση του αρθρώματος DA2, όταν θα είναι διαθέσιμη κάποια καλύτερη λύση, έτσι ώστε η συσκευή να παραμένει συμβατή με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, https://www.hifipower.gr/, https://www.mcintoshlabs.com/