Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το Dragon της Nakamichi επιστρέφει! (κατά κάποιο τρόπο...).

Το Dragon της Nakamichi επιστρέφει! (κατά κάποιο τρόπο...).
2023/01/04, [δ.τ.]

Από το κασετόφωνο (1982), μέχρι το πλατό (1985) και το CD player (1996) οι συσκευές με το διακριτικό Dragon της Nakamichi έχουν γράψει την δική τους ιστορία, αποτελώντας, από πολλές απόψεις, ξεχωριστά προϊόντα. Τώρα, η εταιρία από την Ιαπωνία, επιχειρεί να προσθέσει ένα ακόμη κεφάλαιο στον μύθο, με ένα ηχοσύστημα 11.4.6 καναλιών, εκμεταλλευόμενη την συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυσή της.
Η νέα συσκευή δεν περνά απαρατήρητη, ασφαλώς, ακόμη και ως σύνθεση: Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα 21 καναλιών, με 15 διακοπτικούς τελικούς ενισχυτές, διπλά υπογούφερ, έξι ηχεία ύψους και δύο ηχεία για την δημιουργία πεδίου surround. Εννοείται ότι υποστηρίζονται Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X Pro, καθώς και aptX HD, για όσους αρέσκονται στο Bluetooth. Η εταιρία αναφέρει ότι συνεργάστηκε στενά με την DTS και το Dragon είναι το πρώτο ολοκληρωμένο plug-an-play σύστημα που υποστηρίζει DTS:X Pro.
Το Dragon βασίζεται σε ένα σασί πλάτους σχεδόν 1,5 μέτρων από ανοξείδωτο χάλυβα και το κάθε ηχείο έχει τον δικό του θάλαμο. Η εταιρία αναφέρει ότι το σύστημα είναι βελτιστοποιημένο για τηλεοράσεις με διαγώνιο 60 ιντσών και άνω.
Οι παρατηρητικοί θα έχουν ήδη ανακαλύψει, από την φωτογραφία, ότι το Dragon βασίζεται σε τουίτερ AMT, επτά συνολικά, τρία στην κυρίως μονάδα, ενώ AMT χρησιμοποιούνται και στα ηχεία surround (δύο ανά ηχείο, σε συνδυασμό με τρία 3ιντσα μιντ). Τα ηχεία ύψους είναι ενσωματωμένα στην κεντρική μονάδα με δύο κλίσεις, 10° και 20°. Η συνολική ισχύς (κορυφής) του συστήματος φθάνει τα 3.000W.
To πολυκαναλικό Dragon αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2023 με τιμή στην περιοχή των €3.500.