Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία της Ophidian Audio στην ελληνική αγορά.

Τα ηχεία της Ophidian Audio στην ελληνική αγορά.
2023/03/27, [δ.τ.]

Η Ophidian Audio είναι μια βρετανική εταιρία με έτος ίδρυσης το 2011, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ηχείων. Χαρακτηριστικά της τα προσεγμένα υλικά και ο ιδιαίτερος τρόπος κατασκευής του bass reflex. Τα προϊόντα της είναι, πλέον, διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από την Ακουστική Κρήτης.
Η γκάμα προϊόντων της Ophidian δεν είναι μεγάλη σε αριθμό μοντέλων, καλύπτει όμως μεγάλο εύρος τιμών και μεγεθών, ξεκινώντας από το κόμπακτ Minimo 2, ένα μικρό σε όγκο ηχείο βάσης/ραφιού, δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων και καταλήγοντας στην ναυαρχίδα Voodoo, ένα μεγάλο τρίδρομο δαπέδου με δύο γούφερ αλουμινίου 265mm και ενσωματωμένη πλίνθο από αλουμίνιο που ζυγίζει 11 κιλά (το κάθε ηχείο ζυγίζει 60 κιλά, συνολικά).
Ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα, υπάρχουν ακόμη το Mojo 2 (βάσης με δύο μιντ/γούφερ), το Mambo 2, (δαπέδου με δύο μιντ/γούφερ) και Incanto, δαπέδου, τριών δρόμων με τρία γούφερ 175mm. Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, τα φίλτρα διαχωρισμού χρησιμοποιούν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας της Mundorf. Τα τουίτερ σε όλα τα μοντέλα είναι της Seas, με υφασμάτινους θόλους, εμβαπτισμένους σε Sololex.
Μια ενδιαφέρουσα πλευρά της σχεδίασης των ηχείων της Ophidian είναι η φόρτιση της καμπίνας. Μακροσκοπικά, έχουμε να κάνουμε με bass reflex, αλλά οι Βρετανοί δεν έχουν αρκεσθεί στην συμβατική προσέγγιση κατά την σχεδίαση του αυλού εκτόνωσης. αντιθέτως, έχουν αποφύγει τον κυλινδρικό σωλήνα και χρησιμοποιούν μεγάλες παραλληλόγραμμες διατομές και μεγάλα μήκη ώστε να μειώνουν την ταχύτητα του αέρα. Αυτή η προσέγγιση, σύμφωνα με την εταιρία εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο του γούφερ, χαμηλότερους αεροδυναμικούς θορύβους και ομοιογενή απόδοση χαμηλών σε όλο το φάσμα της στάθμης, ώστε οι χαμηλές συχνότητες να ακούγονται σωστά τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές στάθμες. Ο αυλός αποτελεί μέρος της καμπίνας και όχι ένα απλό προσάρτημα, επιλογή που προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία, χαμηλότερους συντονισμούς, επομένως καλύτερες μεσαίες συχνότητες, αναφέρει η Ophidian.
Περισσότερες πληροφορίες για τα ηχεία της Ophidian μπορείτε να πάρετε επικοινωνώντας με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Ακουστική Κρήτης.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.gr/, https://www.ophidian.co.uk/