Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά ηχείων από την Quad.

Νέα σειρά ηχείων από την Quad.
2023/08/31, [δ.τ.]

Ο διάσημος κατασκευαστής από την Βρετανία ανακοίνωσε μια νέα σειρά ηχείων, την πρώτη από το 2016, με την ονομασία Revela. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμα δύο μοντέλα το Revela 1 και το Revela 2, βάσης και δαπέδου αντιστοίχως, βασισμένα σε τουίτερ ribbon. Η Quad έχει γράψει την δική της ιστορία σε αυτό το είδος τουίτερ, έχοντας παρουσιάσει ηχείο με ribbon μόλις το... 1949, το Corner Ribbon.
Η νέα μονάδα ονομάζεται True Ribbon και, αν και βασίζεται στις βασικές ιδέες του παρελθόντος, είναι μια εντελώς νέα σχεδίαση, η οποία αναπτύχθηκε επί τέσσερα χρόνια από την Quad. Χρησιμοποιεί διάφραγμα από αλουμίνιο σε μορφή σάντουιτς έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακαμψία και η μονάδα να αντέχει υψηλότερη ισχύ (και στάθμες). H αρχική σχεδίαση χρησιμοποιούσε ένα απλό φύλλο και άντεχε μόλις 15W (υπέρ-επαρκές για τα τότε δεδομένα, ανεπαρκές για τα σημερινά).
Οι μονάδες μεσαίων και χαμηλών των Revela είναι, επίσης, καινούριες. Στην κατασκευή του κώνου τους χρησιμοποιείται ένα υλικό το οποίο η εταιρία ονομάζει Reveal και αποτελείται από ένα μείγμα χαρτοπολτού και συνθετικών ινών. Η εταιρία αναφέρει ότι η προσέγγιση αυτή εξασφαλίζει ήπιους συντονισμούς στην ανώτερη μεσαία περιοχή και εξαιρετικό έλεγχο στις χαμηλές συχνότητες.
Το Revela 1 είναι μια σχεδίαση βάσης, όπου χρησιμοποιείται μια μονάδα χαμηλών/μεσαίων 165mm, ενώ το Revela 2 είναι σχεδίαση δαπέδου με δύο γούφερ 165mm και ένα μιντ 150mm. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται τα ηχεία είναι Butterworth και η φόρτιση είναι bass reflex και για τα δύο μοντέλα, με μια οπή εκτόνωσης στο Revela 1 και δύο οπές στο Revela 2.
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, οι καμπίνες της σειράς είναι ιδιαίτερα προσεγμένες σε θέματα αισθητικής και ποιότητας (η Quad αναφέρεται σε δύο είδη υλικού απόσβεσης στο εσωτερικό, κλειστό θάλαμο για το μιντ στο Revela 2 και αεροδυναμικώς βελτιστοποιημένους αυλούς bass reflex για χαμηλότερους θορύβους. Το μοντέλο δαπέδου έχει μεταλλική πλίνθο.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, https://www.quad-hifi.co.uk/