Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Προσιτό πλυντήριο δίσκων από την Rekkord Audio.

Προσιτό πλυντήριο δίσκων από την Rekkord Audio.
2023/01/31, [δ.τ.]

Ο Γερμανός κατασκευαστής, ο οποίος έχει μπει επιθετικά στον χώρο του προσιτού αναλογικού ήχου, κλείνει πονηρά το μάτι στους κατόχους μεγάλων συλλογών δίσκων, με το RCM, ένα πλυντήριο δίσκων που δεν στοιχίζει μια περιουσία. Για την ακρίβεια, στοιχίζει ελάχιστα κάτω από €700, μια τιμή που το κάνει ελκυστικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια κλασική σχεδίαση που συνδυάζει υγρό καθαρισμό και απορρόφηση, με ηλεκτρική περιστροφή του δίσκου, όπως και πολύ ακριβότερες κατασκευές.
Το RCM είναι κατασκευασμένο από φύλλα αλουμινίου και περιλαμβάνει το σύστημα περιστροφής του δίσκου, το οποίο βασίζεται σε ένα ισχυρό και ανθεκτικό (όπως αναφέρει η εταιρία) κινητήρα δύο ταχυτήτων και τον βραχίονα αναρρόφησης, επίσης με αντλία μεγάλης ισχύος, ο οποίος εξασφαλίζει γρήγορο καθαρισμό (δύο περιστροφές αρκούν, λέει η Rekkord).
Η επιφάνεια επαφής του βραχίονα με τον δίσκο είναι αυτοκόλλητη και αντικαθίσταται εύκολα. Ο δίσκος συγκρατείται με την βοήθεια ενός puck το οποίο έχει μεγάλη μάζα και μεγάλη διάμετρο, ώστε να προστατεύει την ετικέτα από το υγρό καθαρισμού, το οποίο είναι χωρίς αλκοόλ. Το υγρό που έχει χρησιμοποιηθεί και απορροφηθεί, αποθηκεύεται σε ένα μεγάλο δοχείο δύο λίτρων.
Η Rekkord έχει ανακοινώσει ως μήνα διαθεσιμότητας στην αγορά τον Φεβρουάριο.

info: WaveMotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://www.rekkord-audio.com/