Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το System Audio Legend 60.2 στην ελληνική αγορά.

Το System Audio Legend 60.2 στην ελληνική αγορά.
2023/03/18, [εταιρική παρουσίαση]

Η System Audio έχει συζητηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό χάρις στην σειρά ενεργών ηχείων Silverback. Προσφάτως, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς Legend Silverback, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Studio Hi-Fi Diapason.
Το Legend 60.2 είναι ένα ηχείο τεσσάρων δρόμων, βασισμένο στο τουίτερ μεταξωτού θόλου, ίντσας, της εταιρίας, το οποίο φορτίζεται από μια χοάνη DXT και σε πέντε μιντ/γούφερ 150 χιλιοστών, από τα οποία το ένα χρησιμοποιείται ως μεγάφωνο μεσαίων, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα υλοποιούν τους δύο δρόμους του ηχείου χαμηλά. Στην βασική του, παθητική, εκδοχή, είναι ένα αρκετά ψηλό αλλά στενό ηχείο δαπέδου, όμως στον φιλόξενο χώρο του Studio Hi-Fi Diapason είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε την έκδοση Silverback.
Το Legend 60.2 Silverback είναι η ενεργή έκδοση του ηχείου και περιλαμβάνει τον δέκτη για την ασύρματη μετάδοση του σήματος, ο οποίος είναι συμβατός με το πρότυπο WiSA (γεγονός που κάνει τα ηχεία συμβατά με κάθε πηγή WiSA) και τον ψηφιακό επεξεργαστή/crossover, ο οποίος μοιράζει το σήμα στους διακοπτικούς ενισχυτές που οδηγούν τους τέσσερις κλάδους.
Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ηχείο και ως συμβατικό active, μέσω μιας balanced εισόδου. Από το πάνελ του Silverback είναι δυνατή η ρύθμιση της ευαισθησίας, εκτελούνται οι απαραίτητες λειτουργίες για την ενεργοποίηση της ασύρματης σύνδεσης και καθορίζεται η θέση του ηχείου σ το σύστημα (δεξί ή αριστερό, ή σε οποιαδήποτε στάνταρντ θέση σε ένα πολυκαναλικό σύστημα).
H τεχνολογία WiSA δεν χρησιμοποιεί την υποδομή Wi-Fi, είναι βελτιστοποιημένη για πολύ χαμηλές καθυστερήσεις (ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολυκαναλικό, AV περιβάλλον) και υποστηρίζει μεταφορά high resolution audio που φθάνει τα 24-bit/96kHz. Η χρήση του WiSA σημαίνει ότι τα 60.2 μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάθε πηγή που είναι, επίσης, πιστοποιημένη για αυτό. Ωστόσο, η System Audio δεν έχει αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους και προσφέρει μαζί με τα ηχεία το σχετικό hub, μια λιτή σε εμφάνιση συσκευή, η οποία προσφέρει διαχείριση αναλογικών και ψηφιακών σημάτων και συνδέει το υπόλοιπο σύστημα με τα ηχεία ασύρματα.
Η System Audio εκμεταλλεύεται πλήρως τον ψηφιακό επεξεργαστή που περιλαμβάνεται στην έκδοση Silverback και αυτό σημαίνει ότι προσφέρει την δυνατότητα αντιστάθμισης του χώρου (ατυχώς, ο απλός τρόπος απαιτεί να διαθέτεις iPhone, κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα, όσοι διαθέτουν κανονικά τηλέφωνα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εξωτερικό μικρόφωνο και λογισμικό που τρέχει σε υπολογιστή) αλλά και την δυνατότητα φόρτωσης διαφορετικών φίλτρων, κάτι που η εταιρία ονομάζει RAM Tweaks.
Η εντύπωση που αποκομίσαμε ακούγοντας το σύστημα ήταν ιδιαιτέρως θετική. Τα Legend 60.2 Silverback ακούστηκαν γρήγορα. ακριβή με σοβαρό δυναμικό περιθώριο και εντυπωσιακή στερεοφωνική εικόνα. Περισσότερα όταν θα βάλουμε στο χέρι κάποιο ζευγάρι για δοκιμή.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, Hi-Fi Diapason, τηλ: 210-976.5076, https://www.diapasonhifi.gr/, https://system-audio.com/