Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


D700: Το νέο CD/SACD player της TAD.

D700: Το νέο CD/SACD player της TAD.
2023/01/31, [δ.τ.]

Η νέα συσκευή, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές της χρονιάς και την είδαμε από κοντά στο φετινό Μόναχο, αντικαθιστά το προηγούμενο, επιτυχημένο κατά τα φαινόμενα, μοντέλο D600, το οποίο παρουσιάστηκε το 2010 και βασίζεται στην τρίτη γενιά του ρολογιού της εταιρίας (UPCG).
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, τα κυκλώματα διαχείρισης του ψηφιακού σήματος είναι βελτιωμένη εκδοχή μιας τεχνολογίας η οποία έχει αναπτυχθεί για συστήματα πολύ υψηλών συχνοτήτων (RF), όπου απαιτείται υψηλός λόγος C/N (λόγος φέροντος προς θόρυβο), την οποία η TAD έχει προσαρμόσει για χρήση σε ψηφιακά σήματα ήχου. Αυτό, αναφέρεται στο δελτίο τύπου, βελτιστοποιεί τις συνθήκες αναπαραγωγής ψηφιακών σημάτων, είτε αυτά προέρχονται από δίσκους (CD και SACD) είτε από άλλες, εξωτερικές, πηγές. Το νέο ρολόι της συσκευής (UPCG τρίτης γενιάς) χρησιμοποιεί κρύσταλλο βελτιστοποιημένο για χρήση σε ταλαντωτές ελεγχόμενης θερμοκρασίας, στοιχείο το οποίο κατά την εταιρία ελαχιστοποιεί το jitter.
Το τροφοδοτικό της συσκευής είναι εξωτερικό, ώστε να απομονώνεται το μηχανικό μέρος και τα ηλεκτρονικά από το μαγνητικό πεδίο και τις μηχανικές ταλαντώσεις του μετασχηματιστή. Το αναλογικό στάδιο του D700 δίνει έμφαση στην απλότητα και είναι μια καινούρια σχεδίαση με διακριτούς ημιαγωγούς, η οποία πραγματοποιεί ταυτόχρονα την μετατροπή του ρεύματος σε τάση και την απομόνωση της εξόδου. Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό γίνεται με δύο τσιπ 24/192 της Burr Brown με παράλληλη συνδεσμολογία ανά κανάλι, των οποίων προηγείται sample rate converter, χρονισμένος μέσω του UPCG. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως DAC με σήματα μέχρι 24/192.
Το μηχανικό μέρος του D700 φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, με την κίνηση του tray να βασίζεται σε ρουλμάν. Η ίδια η υποδοχή του δίσκου κατασκευάζεται από μασίφ αλουμίνιο για καλύτερη μηχανική συμπεριφορά, ενώ χρησιμοποιείται ειδικό αποσβεστικό υλικό για τους κραδασμούς, το οποίο είναι μαύρο ώστε να ελαχιστοποιεί τα φαινόμενα διάχυσης του οπτικού συστήματος ανάγνωσης.