Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κίνηση high-end από την Acoustic Energy με το Corinium.

Κίνηση high-end από την Acoustic Energy με το Corinium.
2023/10/17, [δ.τ.]

Με ένα εντυπωσιακής αισθητικής ηχείο δαπέδου, το Corinium, αποτέλεσμα τριών ετών έρευνας και ανάπτυξης, η Acoustic Energy επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο των απαιτητικών συστημάτων με ένα ηχείο που φιλοδοξεί να κινηθεί στον χώρο του high-end.
Όπως θα περίμενε κανείς, οι της Acoustic Energy χρησιμοποίησαν εντελώς νέες μονάδες, με το τουίτερ να βασίζεται σε έναν μαλακό θόλο με υλικό μικρότερης μάζας από αυτή που θα είχε η ίδια κατασκευή με ανθρακονήματα, μονάδα μεσαίων βασισμένη στα μεγάφωνα της σειράς 500 αλλά με κατασκευή πολύ πιο άκαμπτη, πηνίο και ανάρτηση μεγάλης διαδρομής και μαγνητικό κύκλωμα με χαμηλή υστέρηση. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται τόσο στην μονάδα μεσαίων όσο και στα δύο γούφερ της σχεδίασης τα οποία έχουν διάμετρο 165 χιλιοστών. Το φίλτρο που οδηγεί τα μεγάφωνα χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας και “audiophile καλώδια σύνδεσης” όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρίας.
Η καμπίνα του ηχείου, κρίνοντας από τις φωτογραφίες είναι πολύ προσεγμένη, με καμπυλωμένες πλευρικές επιφάνειες, μπάφλα από αλουμίνιο 6 χιλιοστών και σύστημα στήριξης με ακίδες το οποίο δίνει μια κλίση τεσσάρων μοιρών, όση χρειάζεται ώστε το Corinium να είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο σε κάποια, ρεαλιστική, θέση ακρόασης.
Το Corinium είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, σε τρία φινιρίσματα, μαύρο ματ, λευκό και φυσικό ξύλο.

info: Βιντεορυθμός Α.Ε., τηλ.: 210-642.3000, https://www.videorythmos.gr/, https://www.acoustic-energy.co.uk/