Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/03/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα ακουστικά και ενισχυτής από την Austrian Audio.

Νέα ακουστικά και ενισχυτής από την Austrian Audio.
2023/11/13, [δ.τ.]

Η εταιρία, στελεχωμένη από ανθρώπους της AKG, παρουσίασε, πριν από λίγους μήνες, δύο κορυφαία προϊόντα, τα ακουστικά The Composer και τον ενισχυτή ακουστικών Full Score one, σε μια προσπάθεια να μπει στον χώρο των οικιακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.
Η Austrian είναι σχετικώς νέα εταιρία, με έτος ίδρυσης το 2017 και βασίζεται σε στελέχη της AKG, τα οποία αποχώρησαν από την εταιρία όταν αυτή εξαγοράστηκε το 2016. Αρχικώς, τα προϊόντα της, ακουστικά και μικρόφωνα προορίζονταν για τον χώρο του επαγγελματικού ήχου, αλλά προσφάτως φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την είσοδο στον χώρο των οικιακών συστημάτων.
Το ενδιαφέρον αυτό υλοποιήθηκε με την παρουσίαση των ακουστικών The Composer το οποίο βασίζεται σε οδηγούς που έχει σχεδιάσει η ίδια η εταιρία και βασίζονται στην τεχνολογία Hi-X (High Excursion). Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με ένα διάφραγμα 49 χιλιοστών, το οποίο είναι καλυμμένο με ένα υλικό βασισμένο σε άνθρακα το οποίο διαθέτει τις ιδιότητες του διαμαντιού (DLC) και υποστηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό σύστημα. Η σχεδίαση του διαφράγματος έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε το “σπάσιμο” (το σημείο δηλαδή όπου σταματά η πιστονική συμπεριφορά και εμφανίζονται ταλαντώσεις στην επιφάνεια) να βρίσκεται σε πολύ υψηλές συχνότητες. Τα ακουστικά είναι σχεδιασμένα με επίκεντρο την άνεση, με όλα τα μαλακά μέρη να κατασκευάζονται από αφρώδες υλικό μνήμης (memory foam) και την στέκα να έχει μορφή πλέγματος και να είναι ρυθμιζόμενη.
Ο ενισχυτής Full Score one είναι μια καθαρόαιμη σχεδίαση, χωρίς ψηφιακό μέρος, η οποία βασίζεται σε κύκλωμα με διακριτούς ημιαγωγούς και συμμετρική τοπολογία, η οποία διατηρείται και στο στάδιο εξόδου, (περιέργως) βασισμένο σε τοπολογία ακολούθου εκπομπού, με δύο ημιαγωγούς ανά πολικότητα και πόλωση σε τάξη Β. Με βάση τα όσα αναφέρονται, η εταιρία έχει δώσει έμφαση στην ταχύτητα του κυκλώματος με πολύ υψηλό ρυθμό ανύψωσης (200V/μs) και χαμηλό χρόνο ανόδου (0.25μs), επιδόσεις που εξασφαλίζουν ένα εξωπραγματικό εύρος ισχύος, το οποίο φθάνει τα 2MHz. Ο ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει ακουστικά από 10Ω μέχρι 600Ω, με μέγιστη στάθμη εξόδου τα 9Vrms. Όλα αυτά εξασφαλίζονται με την τεχνολογία TTT (True Transient Technology) που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία.
Ο Full Score one διαθέτει single ended και balanced εισόδους και διαθέτει δύο TRS 6.35mm και ένα XLR4 για σύνδεση ακουστικών.