Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο Dan D’Agostino παρουσίασε το Momentum MxV.



Η Dan D’Agostino Master Audio Systems παρουσίασε το Momentum MxV.
2024/03/19, [δ.τ.]

Συνδυάζοντας τεχνολογία από τον προενισχυτή Momentum HD και τον τελικό Momentum S250 MxV, ο νέος ενισχυτής προσφέρει τις επιδόσεις της σειράς Momentum σε ένα σασί, για όσους θα ήθελαν κάτι πιο... ολοκληρωμένο.
Η συσκευή βασίζεται σε αρθρωτή αρχιτεκτονική η οποία περιλαμβάνει ένα βασικό κύκλωμα προενίσχυσης το οποίο μπορεί να επεκταθεί για να περιλαμβάνει streamer/DAC και προενισχυτή phono.
Η βάση του ενισχυτή είναι ένας πολύ ήσυχος δακτυλιοειδής μετασχηματιστής ισχύος 2.000VA και ένα φίλτρο με χωρητικότητα στην περιοχή των 60.000μF, μέσω των οποίων το στάδιο ισχύος μπορεί να αποδώσει 250, 500 και 1.000W ανά κανάλι σε φορτία 8, 4 και 2Ω. Το τροφοδοτικό περιλαμβάνει φίλτρο υψηλών συχνοτήτων με δυνατότητα αντιστάθμισης της ασυμμετρίας στην κυματομορφή της τάσης τροφοδοσίας και παρουσίας συνιστώσας DC στο δίκτυο.
Ο Momentum MxV διαθέτει δύο σασί, ένα για τα κυκλώματα audio και ένα για τα κυκλώματα τροφοδοσίας, τα οποία ενώνονται μέσω ειδικών συνδέσμων στα σημεία στήριξης. Οι σύνδεσμοι περιλαμβάνουν τριάντα ακροδέκτες των 30Α και αυτή η προσέγγιση απομονώνει πλήρως το σήμα, τόσο φυσικά όσο και ηλεκτρικά, από το τμήμα τροφοδοσίας, δηλώνει η εταιρεία.
Στο τμήμα του προενισχυτή, χρησιμοποιούνται έξι διαφορετικά τυπωμένα κυκλώματα, για τα τμήματα εισόδου, ελέγχου της στάθμης και της εξόδου. Οι τοπολογίες προέρχονται από τον προενισχυτή Momentum HD συμπεριλαμβανομένου του σταδίου εισόδου που βασίζεται σε FET.
Το τελικό στάδιο διαθέτει τρανζίστορ εξόδου που προέρχονται από τον μονομπλόκ Relentless. Χρησιμοποιούνται 28 τρανζίστορ υψηλής ταχύτητας και υψηλής ισχύος, τοποθετημένα απευθείας σε χάλκινες ψήκτρες.
Το προαιρετικό ψηφιακό άρθρωμα, προσθέτει συμβατικές ψηφιακές εισόδους S/PDIF, θύρα USB-A και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Ethernet και Wi-Fi. Η εφαρμογή D’Agostino DSM (δυστυχώς μόνο για iOS προς το παρόν) παρέχει ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Tidal, Qobuz, MQA, καθώς και πλήρη έλεγχο του ενισχυτή. Υποστηρίζονται ροές PCM έως και 32-bit/192kHz και DSD έως DSD1024. Το άρθρωμα phono υποστηρίζει κεφαλές κινητού πηνίου χαμηλής εξόδου και προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της αντίστασης εισόδου στο διάστημα 100Ω-47kΩ.

info: IGE S.A., τηλ.: 210-809.2520, https://www.igegroup.gr/, https://www.dandagostino.com/