Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία της γαλλικής Diptyque στην ελληνική αγορά.

Τα ηχεία της γαλλικής Diptyque στην ελληνική αγορά.
2024/01/22, [δ.τ.]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρία από την Γαλλία, η οποία εξειδικεύεται στα μαγνητοστατικά ηχεία, μπήκε προσφάτως στην ελληνική αγορά. Είναι η Diptyque (από την ελληνική λέξη Δίπτυχο, η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει -κυρίως- πίνακες ζωγραφικής που δημιουργούν ζεύγη, ανάλογη των τριπτύχων) και υποστηρίζεται από την Audioevolution.
Η Diptyque παρουσίασε το πρώτο της ηχείο, σε μορφή πρωτοτύπου, το 2001 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Gilles Douziech και Eric Poix, με τον πρώτο να ασχολείται κυρίως με τα ηλεκτρονικά και τον δεύτερο με τα μηχανολογικά.
Η στρατηγική επιλογή της Diptyque είναι να επενδύσει στην τεχνολογία των μαγνητοστατικών ηχείων, μια αρχή λειτουργίας που δεν μας είναι άγνωστη βεβαίως και βασίζεται στην κίνηση ενός πολύ ελαφρού επίπεδου διαφράγματος μέσα σε ένα σταθερό μαγνητικό πεδίο. Φυσικά, επί αυτής της αρχής υπάρχουν πολλές παραλλαγές και η Diptyque έχει φέρει στον χώρο τις δικές τις ιδέες.
Η βασική αρχιτεκτονική για όλα τα ηχεία της εταιρίας είναι δίδρομη ή τρίδρομη, στην περίπτωση του κορυφαίου μοντέλο (3 1/2 δρόμων για την ακρίβεια), με τις υψηλές συχνότητες να αποδίδονται από τουίτερ ribbon μεγάλου μήκους (στην πραγματικότητα ένα μικρών διαστάσεων μαγνητοστατικό μεγάφωνο). Η διαφοροποίηση των Diptyque έγκειται στην χρήση μιας αρχιτεκτονικής push-pull στις μονάδες που αποδίδουν τις χαμηλές συχνότητες, μια προσέγγιση η οποία ονομάζεται PPBM (Push Pull Bipolar Magnet) και είναι ευρεσιτεχνία της εταιρίας. Εδώ, χρησιμοποιούνται δύο μαγνητικά συστήματα, ένα εμπρός και ένα πίσω από το διάφραγμα (αυτό, με τη σειρά του είναι από Mylar με πάχος 22μm). Η επιλογή αυτή, αναφέρει η εταιρία, εξασφαλίζει ομοιογενές μαγνητικό πεδίο, μέσα στο οποίο κινούνται οι αγωγοί από αλουμίνιο του διαφράγματος, με αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων.
Ειδικά στην ναυαρχίδα της εταιρίας, το Reference, τα δύο μαγνητικά συστήματα απαρτίζονται από μαγνητικές ράβδους τοποθετημένες οριζόντια (στο πρώτο) και κάθετα (στο δεύτερο), με τρόπο που δημιουργούν ένα πλέγμα. Αυτό, δίνει, λένε οι Γάλλοι, ακόμη καλύτερη συμπεριφορά.
Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι απλά, με κλίσεις 12dB/oct και η μηχανική κατασκευή πολύ προσεγμένη με έμφαση στην ακαμψία, με χρήση MDF και χαλύβδινων φύλλων.
Ο κατάλογος με τα μοντέλα της εταιρίας περιλαμβάνει τέσσερις κωδικούς, DP 77, DP 107, DP 140 MKII και DP 160 MKII, ενώ υπάρχει και το κορυφαίο μοντέλο Reference, τρεισήμισι δρόμων με την τεχνολογία Crossed Push-Pull.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Diptyque μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Audioevolution.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, https://www.diptyqueaudio.com/