Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο, κορυφαίο Network DAC από την Esoteric.

Νέο, κορυφαίο Network DAC από την Esoteric.
2024/01/09, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς την έκδοση SE του N-01XD, μια κορυφαία ψηφιακή συσκευή, η οποία βασίζεται σε νέο άρθρωμα clock και σε αναβαθμισμένο κύκλωμα μετατροπής του σήματος σε αναλογικό. Η εταιρία αναφέρει, ότι -εν γένει- η έκδοση SE περιλαμβάνει όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει, από την εποχή που κυκλοφόρησε το αρχικό μοντέλο.
Το N-01XD SE είναι το κορυφαίο Network DAC της Esoteric και βασίζεται στις τεχνολογίες που ανέπτυξε η εταιρία για το κορυφαίο μονομπλόκ DAC της, το Grandioso D1X SE. Η συσκευή υποστηρίζει αναπαραγωγή DSD μέχρι 22.5MHz μέσω της δικτυακής σύνδεσης και για την τροφοδοσία της βασίζεται μόνο σε γραμμικά τροφοδοτικά. Εννοείται ότι υποστηρίζονται όλα τα δημοφιλή φορμά αρχείων, ενώ η διαχείριση της συσκευής αλλά και του streaming γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής της Esoteric (Esoteric Sound Stream).
Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εισόδων και εξόδων. Το N-01XD SE υποστηρίζει τον ψηφιακό δίαυλο που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία, ES-Link, τόσο στο ψηφιακό όσο και στο αναλογικό πεδίο, με το ES-Link Analog να είναι μια γραμμή μεταφοράς ρεύματος και όχι τάσης, αλλά περιλαμβάνει και ένα πακέτο συμβατικών ψηφιακών εισόδων. Ο χρήστης έχει, επίσης στην διάθεσή του θύρα USB-B για σύνδεση με υπολογιστή και δύο θύρες USB-A για σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων, με την βοήθεια των οποίων μπορεί να λειτουργήσει σε server mode. Για την σύνδεση με τον προενισχυτή υπάρχουν, ακόμη, single ended και balanced αναλογικές έξοδοι, ένα διατίθενται επίσης είσοδος και έξοδος συγχρονισμού με εξωτερική συσκευή χρονισμού.
Η ποιότητα της κατασκευής του σασί είναι, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που έχουμε δει, η γνωστή της Esoteric, με έμφαση στην μεγάλη μάζα (πάνω από 26 κιλά) και στην καταστολή των κραδασμών με τα συνήθη “σημειακά” πόδια της εταιρίας και καπάκι με ελαστική απομόνωση.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://www.esoteric.jp/