Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Kanto Audio στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Kanto Audio στην ελληνική αγορά.
2024/02/12, [δ.τ.]

Ένας κατασκευαστής από τον Καναδά, με ενδιαφέρουσες σειρές προϊόντων, μπήκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Kanto Audio, μια εταιρία η οποία φαίνεται να απευθύνεται στον νεότερο σε ηλικία, αλλά απαιτητικό φίλο του καλού ήχου.
Αυτό το “νεότερο σε ηλικία” μην το παρεξηγήσετε. Πρόκειται για έναν μάλλον συμβατικό χαρακτηρισμό για χρήστες που αναζητούν μικρές και έξυπνες συσκευές που ενσωματώνονται εύκολα στον οικιακό χώρο. Αν ψάχνετε για ισοβαρικό ηχείο δαπέδου τεσσάρων δρόμων με δύο δωδεκάρια γούφερ, δεν θα το βρείτε στην Kanto.
Θα βρείτε, όμως, ενεργά και παθητικά ηχεία μικρού όγκου για desktop ή παρόμοιες εφαρμογές, καθώς επίσης και βάσεις για τα ηχεία αυτά αλλά και βάσεις ακουστικών. Αυτά είναι και τα βασικά προϊόντα της εταιρίας.
Ξεκινώντας από τις βάσεις, η Kanto προσφέρει μια σειρά στάντ για ακουστικά σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και σε εντελώς λογικές τιμές. Οι παρατηρητικοί, θα δουν αμέσως ότι η σχεδίαση τους είναι απλή αλλά προσεγμένη και δεν φορτίζει την στέκα προβάλλοντας αντίσταση (κάτι που πρέπει να αποφεύγεται γενικώς). Μας άρεσε πολύ το μοντέλο HH, με μορφή αγκίστρου που τοποθετείται σε οριζόντιες επιφάνειες και επιτρέπει το “κρέμασμα” των ακουστικών εκεί.
Η σειρά των βάσεων για ηχεία έχει περισσότερα μοντέλα, καλύπτοντας όλες τις πιθανές ανάγκες. Υπάρχουν βάσεις κατάλληλες για τοποθέτηση στο δάπεδο, βάσεις που δίνουν το απαραίτητο ύψος σε μικρά ηχεία τοποθετημένα σε οριζόντιες επιφάνειες (για παράδειγμα στην ίδια επιφάνεια με αυτήν που στηρίζει την τηλεόραση), βάση για κεντρικό ηχείο καθώς και βάσεις για desktop εφαρμογές οι οποίες δίνουν την κατάλληλη κλίση ώστε ο χρήστης να βρίσκεται on-axis ακόμη και σε μικρές αποστάσεις.
Η σειρά των ηχείων της Kanto περιλαμβάνει παθητικά και ενεργά μοντέλα με ελαφρώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές, αν και όλα είναι μοντέλα ραφιού/βάσης/desktop. Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το μοντέλο TUK, το κορυφαίο της εταιρίας, μια σχεδίαση με γούφερ 5.25 ιντσών με κώνο από αλουμίνιο, το οποίο συμπληρώνεται από τουίτερ AMT και ενσωματωμένο DSP που αναλαμβάνει να τρέξει και το ενεργό κροσόβερ. Το TUK διαθέτει αναλογική και ψηφιακές εισόδους, υποστηρίζει ad-hoc ασύρματο streaming μέσω Bluetooth/aptX HD και μπορεί να οδηγήσει το ενεργό υπογούφερ της εταιρίας, εφαρμόζοντας, μάλιστα high-pass στα 80Hz, ώστε να μην “κουράζονται” οι δορυφόροι με πολύ χαμηλές συχνότητες.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Kanto Audio, μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Elina Audio Specialists.

info: Elina Audio Specialists, τηλ.: 210-883.0311, https://www.elina.gr/, https://www.kantoaudio.com/