Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/03/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


KC92 και Kube MIE: Νέα υπογούφερ από την KEF.

KC92 και Kube MIE: Νέα υπογούφερ από την KEF.
2024/02/25, [δ.τ.]

Η KEF ανακοίνωσε το νέο KC92 με μονάδες εννέα ιντσών και αρχιτεκτονική force canceling καθώς επίσης και τέσσερα νέα μοντέλα στη σειρά Kube MIE, τα Kube 8, Kube 10, Kube 12 και Kube 15 MIE.M
Τόσο το KC92 όσο και τα νέα Kube (προφανώς!) βασίζονται στους αλγόριθμους DSP που έχει αναπτύξει η ίδια η KEF, με βάση τους οποίους η ψηφιακή επεξεργασία προσαρμόζεται ειδικά για κάθε μοντέλο, ώστε να βελτιστοποιείται η λειτουργία του. Το MIE, όπως ονομάζεται (από το Music Integrity Engine), τρέχει επίσης τον αλγόριθμο βελτιστοποίησης των χαμηλών iΒΧ, ο οποίος λειτουργεί δυναμικά, με βάση το σήμα στην είσοδο.
Το KC92 βασίζεται σε δύο γούφερ 9 ιντσών στην γνωστή αρχιτεκτονική push-push της εταιρίας, ώστε να εξασφαλίζεται η ακύρωση των δυνάμεων που αναπτύσσονται και διαθέτουν την ανάρτηση P-Flex, για αντοχή στις πιέσεις που δημιουργούνται στο εσωτερικό της καμπίνας χωρίς να μειώνεται η ευαισθησία της μονάδας. Τα διαφράγματα είναι κατασκευασμένα από δύο υλικά, χαρτί για την βασική δομή του κώνου και αλουμίνιο σε μορφή αντεστραμμένου θόλου επάνω από από αυτόν ενώ το πηνίο φωνής ψύχεται με αέρα. Η ενίσχυση έχει ανατεθεί σε έναν ενισχυτή ανά μονάδα, με διακοπτικό στάδιο ισχύος, στα 500W (2x 500W).
Όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τα ονόματά τους τα τέσσερα νέα Kube βασίζονται σε ισάριθμα γούφερ με διάμετρο 8, 10, 12 και 15 ιντσών, ώστε να μπορεί να επιλεγεί το σωστό με βάση τον χώρο και το σύστημα. Το κάθε μοντέλο διαθέτει ισοσταθμιστή για την προσαρμογή του στον χώρο (βασισμένο στο DSP MIE), ενισχυτή με στάδιο ισχύος D και εισόδους στάθμης line και υψηλής ισχύος (για σύνδεση σε έξοδο ενισχυτών). Το κέρδος των ηλεκτρονικών προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το φορμά του σήματος στην είσοδο (stereo/mono).

info: Wavemotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://international.kef.com/