Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/204

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


MKII για το ML1 της McIntosh Audio

MKII για το ML1 της McIntosh Audio
2023/05/31. [δ.τ.]

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται, πιθανώς το ML1 το οποίο παρουσιάστηκε στα 70s, αλλά, φυσικά, το νέο μοντέλο που παρουσίασε πριν από μήνες ο γνωστός κατασκευαστής απλώς θυμίζει εκείνο το ηχείο, αφού αποτελεί μια σύγχρονη σχεδίαση με vintage αισθητική
. Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το ML1 MKII διαθέτει την ίδια απόκριση χαμηλά με αυτήν του αρχικού μοντέλου, αλλά δεν χρειάζεται τον ισοσταθμιστή της παλιάς έκδοσης για να το επιτύχει. Η περίπτωση εκείνη ήταν ενδιαφέρουσα, καθώς ήταν -σίγουρα- από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, προσπάθεια ενεργού προσαρμογής ενός ηχείου στον χώρο. Σχεδιασμένο από τον πολύ γνωστό Roger Russell, το MQ101 προσέφερε μια σειρά απλών ρυθμίσεων και επέτρεπε στο ML1 να κατέβει μέχρι τα 20Hz, με αποκλίσεις που δεν ξέφευγαν από το 1dB κάτι που την εποχή εκείνη ήταν επίτευγμα. Η McIntosh δεν αναφέρει το πώς εξασφαλίζει την ίδια συμπεριφορά χαμηλά (για την ακρίβεια, βεβαίως, δεν φαίνεται να την εξασφαλίζει, αφού το MKII κατεβαίνει, με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά στα 27Hz, χωρίς να διευκρινίζεται αν μιλάμε για ανηχοϊκή ή in-room απόκριση και για πόσα dB αποκοπή μιλάμε -επομένως είμαστε ελαφρώς καχύποπτοι...).
H αρχιτεκτονική του ηχείου είναι ενδιαφέρουσα: Είναι τετράδρομο και βασίζεται σε ένα γούφερ 12 ιντσών για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, με φόρτιση ακουστικής ανάρτησης και διαθέτει δύο κλάδους μεσαίων, τον χαμηλών μεσαίων, με δύο μιντ κώνου 4 ιντσών, μεταξύ των οποίων τοποθετείται μια μονάδα θόλου 2 ιντσών η οποία υπηρετεί τον κλάδο των ανώτερων μεσαίων. Το τουίτερ είναι το γνωστό θόλου από τιτάνιο, 1.75 ιντσών, το οποίο συναντούμε και στα μοντέλα XR50 και XR100 της εταιρίας.
Η καμπίνα έχει σαφείς vintage πινελιές και είναι κατασκευασμένη από αμερικανική καρυδιά, ενώ διατίθεται και η ανάλογη βάση που θα το φέρει στο σωστό ύψος.

info: Anquan AV, τηλ.: 210-613.3441, https://www.anquan-av.com/, https://www.mcintoshlabs.com/