Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Reuss: Ο νέος DAC της Merason.

Reuss: Ο νέος DAC της Merason.
2023/11/19, [εταιρικό website]

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πρωτότυπο ενός νέου DAC της Merason στο περυσινό Μόναχο, αλλά οι άνθρωποι της εταιρίας δεν είχαν βρει ακόμη το όνομα της νέας συσκευής, οπότε -απλώς- την φωτογραφίσαμε. Τώρα, γνωρίζουμε: Ο Reuss είναι ο νέος μετατροπέας d/a των Ελβετών.
Ο νέος μετατροπέας διαθέτει μια θύρα USB-B για σύνδεση με υπολογιστή και τρεις συμβατικές ψηφιακές εισόδους, ομοαξονική (RCA), οπτική (Toslink) και AES/EBU (XLR). Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, η θύρα USB βασίζεται στην τεχνολογία της Amanero, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλό jitter, με δύο ξεχωριστά clock και γαλβανική απομόνωση μέσω χωρητικών απομονωτών. Την καλή συνήθεια της απομόνωσης, η Merason την έχει εφαρμόσει και στις υπόλοιπες εισόδους όπου χρησιμοποιούνται μετασχηματιστές.
Για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, χρησιμοποιείται ένα τσιπ 1794A της Burr Brown ανά κανάλι (επιλογή η οποία προσφέρει -κατά την Merason- βελτίωση 5dB στην δυναμική περιοχή), ενώ ο μετατροπέας ρεύματος σε τάση που ακολουθεί τα Burr Brown είναι υλοποιημένος με διακριτά εξαρτήματα και τροφοδοτεί ένα κύκλωμα απομόνωσης σε τάξη Α. Συνολικά, το αναλογικό κύκλωμα του μετατροπέα είναι fully balanced, διατηρώντας το φορμά των τεσσάρων καναλιών από την έξοδο του κάθε 1794A μέχρι την έξοδο της συσκευής.
Η Merason έχει χρησιμοποιήσει ξεχωριστό τροφοδοτικό για κάθε τμήμα της συσκευής και για κάθε κανάλι, συνολικά δώδεκα. Το στάδιο εξόδου βασίζεται σε ξεχωριστό, γραμμικό τροφοδοτικό με “βαρύ” μετασχηματιστή. Η επιλογή της αρχιτεκτονικής και των υλικών έχει γίνει πολύ προσεκτικά, αναφέρει η εταιρία, με κριτήριο την επίδρασή τους στην τελική ηχητική απόδοση του μετατροπέα. Όλη η κατασκευή γίνεται στην Ελβετία.

info: Melody Club, τηλ.: 210-6813.773, https://melodyclub.gr/, https://merason.com/