Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/03/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Meze ανακοίνωσε το Liric δεύτερης γενιάς.

Η Meze ανακοίνωσε το Liric δεύτερης γενιάς.
2024/03/07, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε την έκδοση Generation 2 των ακουστικών Liric, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με την αρχική έκδοση τόσο σε θέματα εμφάνισης και κατασκευής, όσο και στην ηχητική συμπεριφορά.
Στις εμφανείς διαφορές, περιλαμβάνεται η αλλαγή στο φινίρισμα της κάψας, το οποίο στην νέα έκδοση είναι έβενος, αντί δέρματος και στον τρόπο συναρμολόγησης, ο οποίος τώρα προβλέπει ευκολότερη αλλαγή εξαρτημάτων, ώστε η διάρκεια ζωής των ακουστικών να είναι μεγάλη.
Στο εσωτερικό των νέων Liric, τώρα, η Meze έχει χρησιμοποιήσει ένα νέο διάφραγμα QWRM (Quarter Wavelength Resonator Mask), μια κατασκευή που διαμορφώνει τον τρόπο ακτινοβολίας της κάθε μονάδας εξασθενώντας, όπως αναφέρει η εταιρία, τους συντονισμούς πάνω από τα 7kHz. Η νέα ηχητική ταυτότητα των Liric έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψιν και τις απόψεις των χρηστών, ανέφερε ο Antonio Meze.
Τα Liric 2nd Gen έχουν την ίδια αρχιτεκτονική (κλειστού τύπου) με την αρχική εκδοχή και χρησιμοποιούν μαγνητοστατικές μονάδες της Rinaro, σε μια πιο προσιτή εκδοχή, σε σχέση με αυτήν που συναντούμε στα μεγάλα μοντέλα Empyrean και Elite, βασισμένες πάντως στην γνωστή τεχνολογία Isodynamic Hybrid Array και κατασκευασμένες, στο χέρι, στο εργοστάσιο της Rinaro στην Ουκρανία.
Τα νέα ακουστικά παραδίδονται με το χειροποίητο καλώδιο της Meze, με ακροδέκτες 4.4mm, κατάλληλο για χρήση με προσωπικά media players καθώς και με ένα δεύτερο καλώδιο TPE, με μήκος τριών μέτρων για χρήση σε οικιακό περιβάλλον.
Τα νέα ακουστικά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, έναντι €2.000.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://mezeaudio.eu/