Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/03/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το είχαμε προβλέψει: Πλατό στη σειρά Reference της Nagra.

Το είχαμε προβλέψει: Πλατό στη σειρά Reference της Nagra.
2024/02/23

Το Reference Anniversary παρουσιάστηκε το 2021 και ήταν μια επετειακή, για τα 70 χρόνια της εταιρίας, έκδοση για πολύ λίγους, η οποία ήταν -ξεκάθαρα- το πρόκριμα για ένα “κανονικό” μοντέλο στην σειρά Reference. Η ώρα έφτασε.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το Reference είναι σχεδιασμένο ως σύστημα, με το πλατό και τον βραχίονα να είναι απολύτως ταιριασμένα (και να αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα για την κεφαλή της σειράς, υποψιαζόμαστε). Για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους, πάντως, θα υπάρχει και έκδοση χωρίς βραχίονα, με μια σειρά από armboards ώστε να γίνεται πιο εύκολη η προσαρμογή βραχιόνων άλλων κατασκευαστών.
Το σύστημα κίνησης του πλατό βασίζεται στην κλασική αρχιτεκτονική μετάδοσης με ιμάντα, εμπνευσμένη από τον αντίστοιχο μηχανισμό των θρυλικών μαγνητοφώνων Nagra IV και είναι, όπως θα περίμενε κανείς, βαρύ, τόσο κυριολεκτικά (11kg) όσο και μεταφορικά με πολύ προσεγμένη απομόνωση κραδασμών, χρήση υπερ-πυκνωτών και αντιστοίχως προσεγμένο έδρανο και άξονα. Το πλατό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο πολύ υψηλής ποιότητας (για αεροδιαστημικές εφαρμογές) και το όλο σύστημα είναι αναρτημένο μηχανικά, με υδραυλική απόσβεση. Κάτι που “λείπει”, κατά τα φαινόμενα, σε σχέση με το Reference Anniversary, είναι η χρήση του υλικού Exium AM και το σύνθετο σύστημα κίνησης με τους δύο κινητήρες.
Ο βραχίονας είναι μονοσημειακής στήριξης, με έδραση ειδικά σχεδιασμένη από την Nagra, διπλό, ομοαξονικό στέλεχος από ανθρακονήματα και εσωτερική καλωδίωση από χαλκό χύτευσης Ohno (OCC). Ο μηχανισμός εφαρμογής της δύναμης αντιολίσθησης είναι μαγνητικός και το σύστημα έχει την δυνατότητα συνεχούς, on-the-fly ρύθμισης του VTA.
Το τροφοδοτικό του πλατό είναι εξωτερικό, σε σασί με διαστάσεις της σειράς HD και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χαμηλό θόρυβο.
Το Reference είναι ήδη διαθέσιμο.

info: Melody Club, τηλ.: 210-6813.773, https://melodyclub.gr/, https://www.nagraaudio.com/