Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/02/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Pro-Ject Automat A2: Το αυτόματο καλά κρατεί!

Pro-Ject Automat A2: Το αυτόματο καλά κρατεί!
2023/07/31, [δ.τ.]

Ικανοποιημένη, προφανώς, από την αποδοχή του πρώτου της αυτόματου πλατό, του A1, η Pro-Ject παρουσίασε το καλοκαίρι μια “βαρύτερη” έκδοση, με βελτιωμένο βραχίονα και μεγαλύτερη κεφαλή, το Automat A2.
Ο χαρακτηρισμός “βαρύτερο” είναι κυριολεκτικός. Το νέο πλατό διαθέτει νέα πλίνθο με μεγαλύτερη μάζα, κατασκευασμένη από MDF, φινιρισμένο με το χέρι, με οκτώ στρώσεις βαφής, σε μαύρο ματ χρώμα. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει καταβάλει προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις κοιλότητες στο εσωτερικό και βασίζεται στην αρχιτεκτονική σασί-υποσασί, με το υποσασί να καλύπτεται από ένα φύλλο αλουμινίου, για μεγαλύτερη μείωση των κραδασμών.
Μεγάλη διαφορά σε σχέση με το A1 φαίνεται να δημιουργεί και ο βραχίονας. Πρόκειται για μια σχεδίαση με στέλεχος μεγαλύτερης διαμέτρου, πολύ χαμηλής μάζας, από αλουμίνιο, η οποία χρησιμοποιεί καρντανική ανάρτηση τεσσάρων σημείων, με χαλύβδινα ρουλμάν και είναι δυναμικά ζυγισμένος, χρησιμοποιώντας την τάση ενός ελατηρίου ωρολογοποιίας για την εφαρμογή της δύναμης ανάγνωσης.
Το Automat A2 είναι, φυσικά, πλήρως αυτόματο χωρίς ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά μέρη στον μηχανισμό του. Αυτό, αναφέρει η εταιρία, σημαίνει ότι ο αυτοματισμός δεν επηρεάζει καθόλου την ηχητική ποιότητα της συσκευής. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το σημείο καθόδου του βραχίονα για δίσκους επτά ή δώδεκα ιντσών (45 στροφών) και οι επιλογές ταχύτητας περιλαμβάνουν, τώρα, και τις 78 στροφές. Ο έλεγχος του κινητήρα είναι ηλεκτρονικός και το πλατό παραδίδεται με μια Ortofon 2M Red.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://www.project-audio.com/