Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/03/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


M40: Ενεργό/Ασύρματο ηχείο δαπέδου από την Q Acoustics.

M40: Ενεργό/Ασύρματο ηχείο δαπέδου από την Q Acoustics.
2024/02/15, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε ένα νέο ηχείο δαπέδου, το οποίο μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω Bluetooth και περιλαμβάνει ένα καλό πακέτο συμβατικών εισόδων, οπότε το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα είναι μια πηγή. Δεν είναι ότι δεν το έχουμε ξαναδεί, αλλά -σίγουρα- η ύπαρξη ενός επώνυμου κατασκευαστή ηχείων πίσω από τέτοιες προσπάθειες είναι ενθαρρυντική.
Η ενεργή “πλάτη” του M40 περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για ad-hoc streaming μέσω Bluetooth v5.0 με codec aptX HD και Low Latency. Το πρώτο εξασφαλίζει sample rate 24/48 και το δεύτερο καλής ποιότητας σύνδεση με οπτικοακουστικές πηγές. Για όσους θέλουν πραγματικά υψηλή ανάλυση, υπάρχει θύρα USB, μέσω της οποίας το ηχείο ανεβαίνει μέχρι τα 24/192.
Υπάρχουν και συμβατικές είσοδοι για σύνδεση άλλων περιφερειακών συσκευών, καθώς επίσης και σύνδεση στάθμης line, ενώ υπάρχει έξοδος για την οδήγηση ενεργού υπογούφερ. Ένας διακόπτης τριών θέσεων επιτρέπει την προσαρμογή της απόδοσης του ηχείου ανάλογα με την θέση του στον χώρο. Ο ενισχυτής έχει διακοπτικό στάδιο ισχύος και αποδίδει 100W ανά κανάλι. Τα ηχεία βασίζονται στις μονάδες μεσαίων/χαμηλών C3, τις οποίες η εταιρία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην σειρά 5000 και ενσωματώνουν την τεχνολογία HPE (Helmholtz Pressure Equalizer) της Q Acoustics, για την ελαχιστοποίηση των στάσιμων κυμάτων στο εσωτερικό της καμπίνας με την χρήση αυλών.
Η καμπίνα έχει την γνωστή αισθητική και ποιότητα της Q Acoustics. Η τιμή αναμένεται κάτω από το όριο των €1.000,-

info: WaveMotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://www.qacoustics.co.uk/