Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέες κεφαλές από την Vertere

Νέες κεφαλές από την Vertere
2023/10/29, [δ.τ.]

Ο Touraj Moghaddam παρουσίασε, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, δύο νέα μοντέλα στην σειρά κεφαλών της Vertere. Πρόκειται για την κεφαλή κινητού πηνίου XtraX και την κεφαλή κινητού μαγνήτη Dark Sabre.
Η XtraX αποτελεί εξέλιξη της πολύ δημοφιλούς κεφαλής Mystic, βελτιώνοντας, όπως αναφέρει η εταιρία, όλα τα σημεία της. Έχει μικρότερη μάζα στην ακίδα, στέλεχος με μεγαλύτερη ακαμψία και το πηνίο που βρίσκεται στο άκρο του έχει αρχιτεκτονική cross coil, μια προσέγγιση την οποία η εταιρία ονομάζει “Direct Drive”.
Το κέλυφος της κεφαλής κατασκευάζεται από μονοκόμματο κράμα αλουμινίου και είναι ανοδιωμένο. Το μαγνητικό σύστημα βασίζεται σε μαγνήτη Σαμαρίου-Κοβαλτίου και η περιέλιξη των πηνίων γίνεται με αγωγούς καθαρού χαλκού. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από κράμα δύο ειδών αλουμινίου για μεγάλη ακαμψία αλλά χαμηλούς συντονισμούς. Η ακίδα έχει προφίλ Micro Elliptical. Η έξοδος είναι 0.45mV.
H ίδια ακίδα και το ίδιο στέλεχος χρησιμοποιούνται και στην νέα κεφαλή κινητού μαγνήτη, Dark Sabre, η οποία χρησιμοποιεί κέλυφος από μονοκόμματο κράμα αλουμινίου ανοδιωμένο σε μαύρο χρώμα. Η γεννήτρια χρησιμοποιεί μαγνητικό σύστημα AlNiCo (Αλουμίνιο, Νικέλιο, Κοβάλτιο). Η έξοδος είναι 4.3mV.

info: Kosmas HiFi, τηλ.: 210-382.8281, https://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://www.vertereacoustics.com/