Η Fosi είναι μια καινούρια εταιρία από την Κίνα, η οποία έχει επενδύσει πολύ για την ανάπτυξή της στον διαδικτυακό χώρο, το e-shopping και τα κοινωνικά δίκτυα. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν αρκεί, αν το προϊόν δεν έχει ενδιαφέρον και ποιότητα.
Με έτος ίδρυσης το 2017, η εταιρία του Huang Qinglong (aka Ryan) δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί καινούρια στο χώρο. Και πραγματικά, η start-up του Shenzhen που ξεκίνησε ως Foresight Technology, έχει να προσφέρει κάτι καινούριο. Τέκνο της εποχής του διαδικτύου και της κοινωνικής οργάνωσης που αυτό επιτρέπει και εμπνέει, η Fosi κινήθηκε από την αρχή μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου (όντας ιδιαιτέρως επιτυχημένη στο Amazon) και έφτιαξε ένα πλέγμα σχέσεων με το κοινό της, εντελώς ασυνήθιστο για τα δεδομένα του Hi-Fi. Μπορείς, αν θέλεις, να δοκιμάζεις καινούρια προϊόντα και να λες την γνώμη σου αν κάνεις το σχετικό registration (και ακολουθείς τους κανόνες) και η εταιρία όχι μόνο ζητά την γνώμη του κοινού, αλλά φαίνεται να την χρησιμοποιεί στην πράξη, στην ανάπτυξη νέων συσκευών (μερικές ιδέες και δυνατότητες που είδαμε, όντως, μοιάζουν να προέρχονται από εξωτερικές παρεμβάσεις).
Ο κατάλογος με τα προϊόντα της Fosi είναι μακρύς και περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν μιλάμε για ενισχυτές και DAC, είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι που να μην το έχουν, σε κάποια εκδοχή, από απλούς ολοκληρωμένους ενισχυτές, ενισχυτές με bluetooth, ενισχυτές ακουστικών και... τελικούς μονομπλόκ, λαμπάτους και ημιαγωγικούς, class D και class AB, επιτραπέζια και desktop DAC, gaming DAC, DAC dongles, θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα, ακόμη και έναν επιλογέα ηχείων με μεγάλα αναλογικά όργανα μέτρησης.
Αυτό που, επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι οι τιμές είναι όχι απλώς λογικές, αλλά θα έλεγες ότι ανακαθορίζουν την έννοια του budget Hi-Fi. Στο διαδικτυακό τους κατάστημα, η ακριβότερη συσκευή είναι το ηχείο SP601 (με τιμή κάτω από τα 500 δολάρια), ενώ, αν εξαιρέσουμε τα διάφορα ψιλο-αξεσουάρ, το φθηνότερο Fosi που μπορείς να αγοράσεις είναι ο λαμπάτος ενισχυτής ακουστικών P2, με τιμή ελάχιστα πάνω από τα 60 δολάρια.
Ο πολύ καινούριος προενισχυτής line ZP3 (με μια είσοδο balanced/XLR, ρυθμιστικά τονικότητας, τηλεχειριστήριο και ρυθμιζόμενη έξοδο για οδήγηση ενεργού υπογούφερ στοιχίζει κάτω από τα 250 δολάρια. Σύμφωνα με τα δικά τους στατιστικά, η πλέον δημοφιλής συσκευή, αυτή την περίοδο, είναι ο ολοκληρωμένος ενισχυτής ZA3 με balanced είσοδο και διακοπτικό στάδιο ισχύος της Texas Instruments (αποδίδει 2x180W/4Ω). Στοιχίζει 150 δολάρια και για τους πιτσιρικάδες (κάθε ηλικίας) που θέλουν να πειραματιστούν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μονομπλόκ (235W/4Ω), με δύο σασί και δύο ρυθμιστικά στάθμης (α λα Lamm!) και να δεχτεί διαφορετικούς τελεστικούς ενισχυτές (SparkoS Labs SS3602, MUSES02, OPA2134PA) για το σωστό... voicing.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ακουστική Κρήτης η οποία υποστηρίζει την Fosi στην ελληνική αγορά.