Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/06/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►120ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ AES, 20-23 ΜΑΙΟΥ 2006...

AV BLOG 

SITE MAP

ΠΑΡΙΣΙ 20-23 ΜΑΙΟΥ 2006

120o Συνέδριο AES

H Allen & Heath παρουσίασε το xone:3d ένα μείκτη με τέσσερα στερεοφωνικά κανάλια με ισοστάθμιση τριών περιοχών, ενσωματωμένη υποστήριξη USB με 24bit DACs στα 48kHz και δυνατότητα ελέγχου MIDI.
To Ensemble από την Apogee είναι ένα πολυκαναλικό interface ειδικά σχεδιασμένο να τρέχει σε υπολογιστές της οικογένειας Mcintosh της Apple
To Μagic TH2 της AVT είναι το νέο interface μεταφοράς τηλεφωνικών γραμμών σε περιβάλλον studio (telephone hybrid). Μπορεί να διαχειριστεί και αναλογικές γραμμές και προσφέρει μία σειρά από εργαλεία (όπως το EchoCanceller) που βελτιώνουν την ποιότητα του σήματος.

Ρακ με επεξεργαστές σήματος της Chandler Limited. Το κορυφαίο έκθεμα, πάντως, ήταν το νέο plug-in TG 12413 η σε μορφή software έκδοση του κλασικού limiter που χρησιμοποιήθηκε στο Abbey Road για την παραγωγή δίσκων όπως το The Dark Side of The Moon. Mπορείτε να κατεβάσετε ένα demo από την περιοχή Plug-In στο site του Αbbey Road, στην διεύθυνση: http://www.abbeyroad.co.uk/

Πρώτη παρουσίαση επί Ευρωπαικού εδάφους του E700 της CharterOak Acoustic. Πρόκειται για το νέο πυκνωτικό μικρόφωνο της εταιρίας, με δύο διαφράγματα από Μylor, solid state προενισχυτή και επιλεγόμενη πολική απόκριση (καρδιοειδή, παντοκατευθυντική και οκτοειδή)
Η Dangerous Music παρουσίασε δύο λύσεις για την διαχείριση των μόνιτορς σε περιβάλλον που βασίζεται σε DAWs: Το σύστημα ST διαχειρίζεται τις εισόδους, τα ηχεία μόνιτορ, τα ακουστικά και το μικρόφωνο για το talk-back σε περιβάλλον δικαναλικών μείξεων ενώ το SR προσφέρει δυνατότητα επέκτασης όταν το στούντιο αποφασίσει να προχωρήσει σε πολυκαναλικές μείξεις 5.1.

Το νέο σύστημα δρομολόγησης (routing) ψηφιακού audio της DHD περιλαμβάνει 48 εισόδους και 48 εξόδους ΜADI. Στην ίδια σειρά η εταιρία παρουσίασε και το Stagebox που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον εκτός στούντιο (live, σε βαν κ.λπ)
Νέα έκδοση λογισμικού (5.0) για τα όργανα μέτρησης σημάτων audio της DK Technologies. Η έκδοση αυτή επιτρέπει τον συσχετισμό των μετρήσεων με το time code έτσι ώστε ο μηχανικός ήχου να μπορεί να εντοπίσει αμέσως τα μέρη του σήματος που απαιτούν διορθώσεις.
Η Fairlight παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την ψηφιακή κονσόλα μείξης Dream Constellation-Anthem της οποίας η έξοδος μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να καλύψει οποιοδήποτε φορμά από mono μέχρι 7.1. Kάθε κανάλι διαθέτει παραμετρικό ισοσταθμιστή έξι περιοχών, επεξεργαστή δυναμικών με gating, καθώς επίσης και expander/limiter.

Στο περίπτερο του ινστιτούτου Fraunhofer παρουσιάστηκε το σύστημα RIMI, το οποίο επιτρέπει την δημιουργία και τον έλεγχο της θέσης εικονικών ηχητικών πηγών στον χώρο. Το συγκεκριμένο setup επιτρέπει την ταυτόχρονη κίνηση μέχρι 32 πηγών. Το RIMI χρησιμοποιήθηκε στο Bregenz Open Air Festival, το οποίο βραβεύθηκε με το σχετικό βραβείο Οpus (best stage sound design)

Η Focal προσέθεσε δύο νέα ηχεία στην επαγγελματική της σειρά: το Solo6 και το Τwin6 για την θέση του κεντρικού σε πολυκαναλικές εφαρμογές.
Η επιστροφή του David Manley στον χώρο των επεξεργαστών ήχου με λυχνίες σηματοδοτείται από την νέα σειρά η οποία έχει το όνομα "David Manley Original". H σειρά αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και περιλαμβάνει συμπιεστές, ισοσταθμιστές προενισχυτές καθώς και συνδυασμούς επεξεργαστών.
Αν αυτό έχει κάποια σημασία, οι codecs της Mayah χρησιμοποιήθηκαν στον εφετεινό διαγωνισμό της Eurovision... Tην ίδια. κυριολεκτικώς, στιγμή, η εταιρία επεδείκνυε τον Centauri II o οποίος έχει δυνατότητα πολυκαναλικού coding 5.1/7.1 και μπορεί να  υποστηρίξει μέχρι τέσσερα streams ΑΕS/EBU με bitrate 3.072Mbps ανά stream.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr