Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/01/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

LAS VEGAS, 7-10/01/2014

CES 2014

Λογότυπος
Φωτό
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Olasonic είναι μια σχετικώς νέα εταιρία με έδρα την Ιαπωνία η οποία μπήκε, αρχικώς, στην αγορά με ένα μοντέλο ενεργών ηχείων USB. Στην CES παρουσίασε και τη σειρά Nanocompo (στη φωτό ο DAC Nano-UA1) των οποίων οι τιμές είναι αρκούντως λογικές.

Η Opalum είναι μια εταιρία η οποία εξειδικεύεται στα ηχεία με “αρχιτεκτονικές ευαισθησίες” (δηλαδή λεπτά και όμορφα που κρύβονται εύκολα). Εδώ το Flow 4810, το οποίο μπορεί να αναρτηθεί στον τοίχο.

Η Panasonic παρουσίασε νέο μοντέλο ακουστικών με ενεργή καταστολή των εξωτερικών θορύβων. Το RP-HC800 μπορεί να συνεργαστεί με συσκευές iOS και έχει μεγάλη αυτονομία που φθάνει τις 40 ώρες, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απλό, παθητικό σύστημα, χωρίς καταστολή θορύβου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία παρουσίασε τρία νέα συστήματα ήχου για οικιακό κινηματογράφο (εδώ το SC-HTB880), το κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η σχεδίαση του περιβλήματος με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερες μονάδες. Το κορυφαίο μοντέλο μπορεί να διαχειριστεί σήματα 4Κ (pass through) και υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για γρήγορη ασύρματη σύνδεση με εξωτερικές πηγές.

Οι φίλοι της Panasonic μπορεί να πικράθηκαν με την εγκατάλειψη της τεχνολογίας plasma, ωστόσο είδαν από κοντά τη νέα 65άρα LED/LCD της σειράς AX800 και έμαθαν ότι χρησιμοποιεί μια τεχνολογία (Studio Master Color) που φέρνει την χρωματική ακρίβεια “κοντά σε αυτή των οθονών plasma”.

Ο JC3 της Parasound έγινε JC3+ και το ενδιαφέρον βρίσκεται στην πίσω πλευρά του, όπου φαίνεται η δυνατότητα συνεχούς ρύθμισης της αντίστασης εισόδου. Ενδιαφέρουσα προσθήκη σε έναν, εξ αρχής, ενδιαφέροντα προενισχυτή phono...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

O Nelson Pass “μίλησε” στην εφετινή CES και παρουσίασε τη νέα σειρά τελικών ενισχυτών η οποία ονομάζεται X.8. Η σειρά περιλαμβάνει εννέα συνολικά μοντέλα, τέσσερα δικαναλικά (με ισχύ από 30 μέχρι 350W) και πέντε μονομπλόκ (με ισχύ από 60 έως 600W).

Αν αυτό το πλατό της Pear Audio (το μοντέλο ονομάζεται Blue) σας θυμίζει κάτι, έχετε δίκιο. Είναι σχεδιασμένο από τον Tom Fletcher (τον σχεδιαστή της Nottingham Analog που έφυγε από τη ζωή το 2011).

Δεν γνωρίζουμε και πολλά για την Perla Audio αλλά ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Signature 50 φαίνεται ενδιαφέρων για όποιον αναζητά τον μίνιμαλ χαρακτήρα, δηλαδή μερικές εισόδους line και χαμηλή ισχύ, στα 50W/8Ω ανά κανάλι αλλά την προσοχή στη λεπτομέρεια με τεράστια χωρητικότητα στο τροφοδοτικό, διακοπτικό εξασθενητή και προσεγμένες εσωτερικές καλωδιώσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Fidelio Ε5 είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα την οποία η Philips καλλιεργεί εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για ένα σύστημα ηχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως 2.1 αλλά με ένα τμήμα τους να αποσπάται και να είναι ασύρματο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κατά περίπτωση και ως περιφερειακό ηχείο, μπορεί να μετατραπεί σε πολυκαναλικό.

H ίδια εταιρία επέδειξε τον Screeneo, έναν προβολέα ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει κάδρα με μεγάλη διαγώνιο (100 ίντσες) από αποστάσεις μερικών δεκάδων εκατοστών. Βασίζεται σε τεχνολογίας προβολής με φωτεινή πηγή LED και ανεβαίνει μέχρι τα 720p.

Το TV Surround Base είναι η άποψη της Philips για την νέα μόδα των soundbase (πιθανός αντικαταστάτης των soundbar). Πρόκειται για ένα σύστημα ηχείων 2.1 με δυνατότητα εικονικού surround και ενσωματωμένο BD player επάνω στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί η τηλεόραση. Υποστηρίζει και τεχνολογία NFC.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η πρόταση της Rega για όποιον βρίσκεται σε φάση αναζήτησης USB DAC, λέγεται, απλώς DAC. Ανεβαίνει μέχρι τα 24/192, διαθέτει επιλεγόμενα ψηφιακά φίλτρα και βασίζεται σε διπλά παραλληλισμένα ολοκληρωμένα της Wolfson και σε αναλογικό στάδιο με διακριτούς ημιαγωγούς.

Η Riva Audio είναι μια νέα εταιρία στον χώρο, η οποία επέδειξε δύο μοντέλα ασύρματων ηχείων. Εδώ το Turbo X με ενσωματωμένο ενισχυτή 45W, δυνατότητα εικονικού surround και επαναφορτιζόμενη μπαταρία που επαρκεί για 18 ώρες λειτουργίας. Υποστηρίζει Bluetooth/aptX.

Ενδιαφέρουσα μείξη της κλασικής αρχιτεκτονικής με την τρέχουσα τεχνολογία. Αυτό το head unit της Rydeen(DV638A) βασίζεται σε λειτουργικό Android και οθόνη αφής, απαλλάσσοντας το smartphone οδηγού από τα σχετικά apps για τον χειρισμό του και μειώνοντας την πιθανότητα να αποσπαστεί η προσοχή του κατά την οδήγηση.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Samsung ήταν η δεύτερη εταιρία (μαζί με την LG) η οποία παρουσίαση τηλεόραση UHD με κοίλη οθόνη, διαγώνιο 105 ιντσών και λόγο πλευρών 21:9 (U9500).

H ίδια εταιρία παρουσίασε ακόμη το σύστημα HT-H7730WM, 7.1 καναλιών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως 9.1 καναλιών με την χρήση του αλγόριθμου Neo: Fusion II της DTS. Οι μονάδες των ηχείων χρησιμοποιούν κώνους με νανοσωλήνες άνθρακα και ο ενισχυτής περιλαμβάνει στάδια με λυχνίες.

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν, επίσης, το Μ5, ένα μικρό ενεργό ηχείο με δυνατότητα ασύρματου streaming το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εγκαταστάσεις multiroom σε συνεργασία με άλλες συσκευές της Samsung.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To U-Vision της Seiki είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό καλώδια HDMI αφού ενσωματώνει και scaler που ανεβάζει την ανάλυση του σήματος από τα 1080p σε επίπεδο 4K.

Η σειρά Aquos της Sharp δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός 4K. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η σειρά UD θα είναι διαθέσιμη σε 60 και 70 ίντσες. H Sharp επέδειξε επίσης τη σειρά Aquos Quattron Plus μια “ενδιάμεση” κατηγορία τηλεοράσεων με πάνελ υψηλότερης ανάλυσης σε σχέση με τα συμβατικά full-HD το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προβολή 4Κ, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

H ίδια εταιρία επέδειξε επίσης ένα universal player (SD-WH1000U) το οποίο θα είναι συμβατό με BD, DVD, CD και SA-CD και παράλληλα πιστοποιημένο κατά WiSA, δηλαδή θα μπορεί να streamάρει ασύρματα μέχρι οκτώ κανάλια audio 24/96 σε συμβατούς ενισχυτές και ηχεία καθώς και βίντεο ανάλυσης 1080p.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sony δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλλει την σειρά συσκευών της για ήχο υψηλής ανάλυσης όπως το HAP-S1 με ενσωματωμένο σκληρό 500GB και δυνατότητα streaming DSD...

... και τον φορητό DAC/ενισχυτή ακουστικών PHA-2 ο οποίος, επίσης, μπορεί να διαχειριστεί σήματα 24/192 και DSD128. Η αυτονομία του είναι 17 ώρες.

Η εταιρία επέδειξε επίσης το ασύρματο ηχείο SRS-X5 (Bluetooth/aptX) με δυνατότητα NFC