Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/11/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΦΩΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Lyric Audio PS 10

Lyric Audio PS 10

Η Lyric Audio είναι μια μικρή γερμανική εταιρία η οποία ιδρύθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια. Οι άνθρωποι πίσω από αυτήν είναι ο Stefan Noll, μουσικός και μηχανικός ταυτόχρονα, βασικός υπεύθυνος για τις σχεδιάσεις και ο Thomas Deyerling, υπεύθυνος για το εμπορικό κομμάτι, λάτρης των συσκευών υψηλών επιδόσεων και το “αυτί” πίσω από τον ήχο της εταιρίας.
Η Lyric εξειδικεύεται στους ενισχυτές με λυχνίες και η γκάμα της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αυτή την στιγμή περιλαμβάνει τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές, τον Ti 100 (single ended), τον Ti 140 MkII (σε τάξη ΑΒ) και τον Ti 200 (single ended με συνδεσμολογία Ultralinear), τον προενισχυτή phono που αποτελεί και το αντικείμενο αυτής της δοκιμής καθώς επίσης και μια καινούρια σειρά καλωδίων η οποία ονομάζεται Goldfire και περιλαμβάνει καλώδια ηχείων, interconnect και τροφοδοσίας. Οι Noll και Deyerling αγαπούν τις λυχνίες και όλοι οι ενισχυτές τους υποστηρίζουν τις γνωστές ισχύος EL34, KT88, KT120 και KT150 (ανάλογα με την ισχύ που επιθυμεί ο χρήστης), ενώ για τα προενισχυτικά στάδια έχουν επιλέξει τις κλασικές διπλοτριόδους 12AX7, 12AU7 και 6SN7.
Ο μικρός αριθμός διαθέσιμων μοντέλων δεν εκπλήσσει, καθώς η εταιρία διατηρεί τα προϊόντα της αυστηρά χειροποίητα με υλικά υψηλής ποιότητας, όπου είναι απαραίτητο και, κατά τα φαινόμενα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
Ο PS 10, αποτελεί την πρόταση της Lyric για όσους αναζητούν ένα λαμπάτο προενισχυτή phono, με καλή ευελιξία, ευκολία στην ρύθμιση και προσοχή στην κατασκευή, εκεί όπου απαιτείται (με άλλα λόγια, είσοδο με καλές επιδόσεις σε θέματα θορύβου και ακρίβεια στην αποέμφαση). Ας δούμε τις λεπτομέρειες...