Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/07/2011

flag
english
abstract

HXEIO

Dali Zensor 1

Thumbnail_φωτο

Το Zensor 1 είναι ένα μικρό ηχείο βάσης/βιβλιοθήκης με διαστάσεις που ξεπερνούν λίγο τα 27 εκατοστά (ύψος) και τα 22 εκατοστά (βάθος) με την μπάφλα να είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από 16 εκατοστά. Η αρχιτεκτονική του είναι η κλασική για το είδος, όντας δύο δρόμων δύο μεγαφώνων με καμπίνα bass reflex (με την οπή εκτόνωσης στο πίσω μέρος). Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου 25 χιλιοστών και οι μεσαίες/χαμηλές από ένα μιντ/γούφερ με κώνο από ίνες ξύλου διαμέτρου 5.25 ιντσών. Το φίλτρο που χρησιμοποιείται για την οδήγηση των δύο μονάδων έχει συχνότητα cross στα 2.9kHz.

Φωτογραφία

Το γυαλιστερό φινίρισμα της μπάφλας και η διχρωμία των μεγαφώνων προσδίδουν στο Zensor 1 μια ενδιαφέρουσα αισθητική.

Η καμπίνα είναι καλοκατασκευασμένη με το γυαλιστερό φινίρισμα της μπάφλας να ξεχωρίζει και να δίνει στο ηχείο μια ενδιαφέρουσα αισθητική, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το ασημί χρώμα του τουίτερ και το κόκκινο/καφέ του γούφερ. Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει όσο το δυνατόν τις δύο μονάδες η Dali έχει χρησιμοποιήσει ένα γνωστό τέχνασμα καθώς το κάτω μέρος του τουίτερ είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να επιτρέπει στο σασί του γούφερ να εισχωρήσει κατά μερικά χιλιοστά στο ίχνος του. Για όσους προτιμούν τα μεγάφωνα κρυμμένα, το Zensor διαθέτει ένα συμβατικό προστατευτικό. Η σύνδεση του ηχείου με τον ενισχυτή γίνεται με δύο ακροδέκτες καλής ποιότητας οι οποίοι επιτρέπουν την χρήση καλωδίων με μεγάλες διατομές και με όλους τους συνήθεις τερματισμούς. Στο πίσω μέρος, εκτός των ακροδεκτών σύνδεσης θα βρει κανείς το bass reflex καθώς και την υποδοχή του μηχανισμού στήριξης στον τοίχο.

Φωτογραφία

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου 25 χιλιοστών

Φωτογραφία

Οι μεσαίες και χαμηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί σε μια μονάδα 5.25 ιντσών με κώνο από ίνες ξύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Dali το Zensor 1 είναι ένα ηχείο μέτριας ευαισθησίας (86.5dB/2.83V/m), με ονομαστική αντίσταση 6Ω και απόκριση συχνότητας η οποία εκτείνεται από τα 53Hz μέχρι τα 26.5kHz (σημεία -3dB).

Φωτογραφία

Οι ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή είναι καλής ποιότητας. Το ηχείο μπορεί να αναρτηθεί μέσω ειδικού στηρίγματος στον τοίχο. Η υποδοχή για το στήριγμα αυτό φαίνεται στο επάνω μέρος.