Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/02/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: TSAKIRIDIS DEVICES ARTEMIS MONOBLOCK...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW
Tsakiridis Devices Artemis

 


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-TEXΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

 Ο Artemis χρησιμοποιεί δύο διπλοτριόδους 12ΑΤ7ΕΗ της ρωσικής Electro Harmonix που οδηγούν δύο EL34 της ίδιας εταιρίας στην απλή έκδοση, και δύο 6550 στην έκδοση "Plus" η οποία προσφέρει υψηλότερη ισχύ.

O Αrtemis είναι, εκτός των άλλων, μία κομψή κατασκευή, η πρώτη της εταιρίας στην οποία έχουν χρησιμοποιηθεί βιομηχανικές τεχνικές κατεργασίας στην κατασκευή και το φινίρισμα του περιβλήματος.
Το στάδιο εξόδου είναι push-pull και ο ενισχυτής μπορεί να λειτουργήσει και ως Ultra Linear, καθώς ο μετασχηματιστής εξόδου, που κατασκευάζεται με το χέρι από την ίδια την Tsakiridis Devices ειδικά για τον συγκεκριμένο ενισχυτή προβλέπει λήψεις στο πρωτεύον πηνίο του μετασχηματιστή εξόδου ώστε να συνδέονται εκεί τα πλέγματα των EL34. H συνδεσμολογία Ultra Linear είναι ενδιάμεση της "καθαρής" τριοδικής και της "καθαρής" πεντοδικής συνδεσμολογίας και προσφέρει με την δημιουργία ενός τοπικού βρόγχου αρνητικής ανάδρασης έναν ενδιαφέροντα από ηχητικής άποψης συνδυασμό των δύο άκρων. Η επιλογή της Ultra Linear λειτουργίας στην Artemis γίνεται "on the fly" μέ την βοήθεια ενός διακόπτη που είναι εύκολα προσπελάσιμος. Στην πρώτη θέση, οι λυχνίες εξόδου συνδεσμολογούνται σύμφωνα με την τοπολογία Ultra linear δηλαδή μερική λειτουργία σαν τρίοδος και συγκεκριμένα, 50% τριοδικά και 50% πεντοδικά. Στην δεύτερη θέση ο διακόπτης θέτει τις λυχνίες εξόδου σε 100% τριοδική λειτουργία με παράκαμψη φυσικά του Ultra linear τυλίγματος.

Oι λυχνιολαβές είναι από πορσελάνη.  Αριστερά φαίνεται η υποδοχή τοποθέτησης του probe για τον έλεγχο/ρύθμιση του ρεύματος πόλωσης.

Δύο διακόπτες που είναι άμεσα προσπελάσιμοι επιτρέπουν την επιλογή της συνδεσμολογίας του σταδίου εξόδου και την επιλογή της ανάδρασης.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο ενισχυτής προσφέρει επίσης και την δυνατότητα επιλογής του ποσοστού ανάδρασης μέσω ενός δεύτερου διακόπτη ανάμεσα σε δύο τιμές (κανονική και χαμηλή).  Η τροφοδοσία του κυκλώματος περιλαμβάνει έναν custom made χειροποίητο μετασχηματιστή (επίσης από την Tsakiridis Devices) καθώς και δύο πυκνωτές της United Chemicon χωρητικότητας 470μF.  Η ισχύς του τροφοδοτικού, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι 200w και μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια 200 joules. Ολα αυτά επιτρέπουν σε κάθε Artemis  να αποδώσει 35w σε φορτίο 8Ω (45w για την έκδοση Plus), τιμές που ισχύουν για την λειτουργία του ενισχυτή σε πεντοδική συνδεσμολογία και μειώνονται στα 20w και 28w αντίστοιχα σε συνδεσμολογία Ultra Linear. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο στάδιο οδήγησης είναι πολύ καλής ποιότητας με αντιστάσεις 1% μεταλλικού φίλμ και πυκνωτές σύζευξης πολυπροπυλενίου .
Συνολικά, πάντως, η ποιότητα κατασκευής της Artemis σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στην Tsakiridis Devices αφού, ο συγκεκριμένος ενισχυτής χρησιμοποιεί μεταλλικό περίβλημα που έχει υποστεί επεξεργασία από μηχανές CNC, καθώς και μία σειρά από ποιοτικές λεπτομέρειες, όπως τα βύσματα της WBT για τα ηχεία και της Clearaudio για το σήμα εισόδου. Ολα αυτά δίνουν στον ενισχυτή μία άψογη αισθητική και το μόνο που μάς έλλειψε (σε επίπεδο... αξεσουάρ) είναι η δυνατότητα τοποθέτησης ενός κλωβού γύρω από τις λυχνίες.

Λιτό μεν, προσεγμένο δε πίσω μέρος.  Οι υποδοχές για την σύνδεση των ηχείων είναι WBT και το βύσμα της εισόδου της Clearaudio.

Προσοχή στην λεπτομέρεια...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr