Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/09/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΕΚΘΕΣΗ IFA 2005, ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005...

AV BLOG 

SITE MAP

IFA 2005

Κατά τα γνωστά, η συμμετοχή του κόσμου ήταν έντονη.  Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 250.000 επισκέπτες.

Τα player της Aiwa είναι μικρά και ελαφρά: Ζυγίζουν μόλις 37 γραμμάρια, υποστηρίζουν επίσης MP3 και ATRAC (παίζει και η "ομπρέλα" Sony τον ρόλο της βεβαίως). Υπάρχουν δύο εκδόσεις: Το XDM-S500 με 128MB μνήμη flash και το XDM-S700 με 256MB. AKG Hearo player
Η AKG επέδειξε ένα plug-in αναπαραγωγής ήχου μέσω ακουστικών, το οποίο συνεργάζεται με το Windows Media player 9. O ακροατής μπορεί ακούσει μουσική αποθηκευμένη στον υπολογιστή του χρησιμοποιώντας τεχνολογία της Lexicon (Logic7 Surround) αλλά και της ίδιας της AKG.
Belkin PureAV RazorVision
Εξωτερικός επεξεργαστής εικόνας ο οποίος βελτιώνει την εικόνα της τηλεόρασης.  Η Belkin υπόσχεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια (χωρίς να αναφέρει μεγαλύτερη ανάλυση πάντως) και βελτίωση στον λόγο αντίθεσης.
Canon MVX4i
Το camcorder της Canon κυκλοφορεί στην ευρωπαική αγορά ήδη από τον Ιούλιο και προσφέρει αισθητήρα 4 Megapixels για την λήψη στατικών φωτγοραφιών, δυνατότητα λήψης με κάδρο 16:9, οπτικό ζουμ x10 και ένα μεγάλο LCD με διαγώνιο 2.5 ιντσών.

Το κορυφαίο ηχείο της σειράς Vento Reference: Η Canton παρουσίασε την κορυφαία σειρά Vento Reference με ναυαρχίδα το 1 DC, μία σχεδίαση με δυο μονάδες χαμηλών συχνοτήτων και αρχιτεκτονική D'Appoito στην μεσαία και την υψηλή περιοχή. Giga 6.1 από την Crystal AudioVideo
Το Giga 6.1 είναι ένας συνδυασμός DVD player, δέκτη και ενισχυτή 6.1 καναλιών ο οποίος χρησιμοποιεί τελικά στάδια τάξης D και αποδίδει 6x85W για την οδήγηση των κυρίως, του κεντρικού και των περιφερειακών ηχείων και 125W για την οδήγηση υπογούφερ.
Τα μίνι συστήματα της Denon
Η Denon επέδειξε μεταξύ άλλων την σειρά Smart Life (S-301 και S-101).  Πρόκειται για ηχοσυστήματα 2.1 τα οποία υποτηρίζουν φορμά πολυκαναλικού ήχου (με τεχνολογία virtual surround) και μπορούν να συνδεθούν εύκολα με MP3 players όπως είναι το iPod.
H νέα σειρά 600 της Elac
Περιλαμβάνει 6 ηχεία με νέες καμπίνες και νέες μονάδες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η νέα έκδοση του παρίσγνωστου τουίτερ 4PI. Στις λεπτομέρειες, περιλαμβάνονται η εσωτερική καλωδίωση με Van Den Hul και οι ακροδέκτες της WBT.
Η Fujitsu-Siemens στον χωρό των Media Center: Το Media Center της Fujitsu-Siemens ονομάζεται Activy και αποτελεί την πρόταση της εταιρίας για τον χώρο των HEPCs.  Προσφέρει, κατά τα αναμενόμενα, αναπαραγωγή DVD/CD και MP3, διαθέτει σκληρό δίσκο για εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων, κ.λπ, κ.λπ. Plasmavision P50 XHA 40
Η σειρά οθονών Plasmadisplay της Fujitsu απέκτησε ένα νέο μέλος: Πρόκειται για μία οθόνη plasma με διαγώνιο πενήντα ιντσών και νεοσχεδιασμένο περίβλημα η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία επεξεργασίας AVM-II της εταιρίας.
Grundig MPixx 6200
Η Grundig παρουσίασε το MPixx 6200, ένα media player με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 30GB και περιορισμένες διαστάσεις (120x80x20mm).  Διαθέτει LCD 3.5 ιντσών, τηλεοπτικό δέκτη, και έχει δυνατότητα λήψης βίντεο και φωτογραφιών.
To γκρούπ Harman...
... περιορίστηκε (που λέει ο λόγος) να επιδείξει την αναμφισβήτητη βαρύτητα των ονομάτων που περιλαμβάνει κάτω από την ομπρέλλα του: Ενισχυτικά και πηγές της Harman/Kardon, τον νέο ολοκληρωμένο No383 της Mark Levinson και τον μεγάλο προενισχυτή/επεξεργαστή MC-12 της Lexicon.

Σειρά Master Class από την Hitachi
Η Hitachi παρουσίασε την σειρά προιόντων Master Class στην οποία περιλαμβάνονται ο ολοκαίνουριος προβολέας Cine Master PJ-TX200 (τριπλό LCD 16:9, 720p), οι HD ready τηλεοράσεις 42PD7200 (plasma) και 32LD7200 (LCD) καθώς επίσης και το κορυφαίο DVD camcorder Μovie Master DZ-G20E με αισθητήρα 2.1 Μegapixels.

Νέες σειρές JBL
Η εταιρία θυμίζει την μεγάλη της εμπειρία από τα επαγγελματικά συστήματα ηχείων χρησιμοποιώντας το σύνθημα "Pro Sound comes Home". Στην IFA επέδειξε νέα μοντέλα στην σειρά Simply Cinema (όπως το DSC 1000) καθώς και στην σειρά Northridge E.
High Definition από την Kiss
H εταιρία από την Δανία παρουσίασε το DP-600 ένα player με δυνατότητες αναπαραγωγής υψηλής ανάλυσης, με codecs DivX, WMA 9, Nero Digital και (βεβαίως) MP3 και DVD. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με οικιακά δίκτυα και να προσπελάσει το διαδίκτυο. Ενδιαφέρουα επίσης είναι και η τηλεόραση plasma υψηλής ευκρίνειας με ενσωματωμένους codecs MPEG-4, DivX, MP3, JPEG και Ogg Vorbis.

Media player από την Kenwood
Το HD20GA7 χρησιμοποιεί έναν σκληρό δίσκο 20GB και διαθέτει codecs για MP3, WMA και WAV καθώς και μία έγχρωμη οθόνη που βοηθά τον χρήστη στην διαχείριση του υλικού.  Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια η χρήση ψηφιακού ενισχυτή.  Συνδέεται στον υπολογιστή μέσω USB 2.0
Kodak EasyShare P880
Η νέα P880 διαθέτει αισθητήρα 8 Megapixels, ψηφιακό ζουμ x2 με ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης, φακό 24-140mm (ζουμ x5.8) και δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων RAW και TIFF.
Loewe Individual
Η συγκεκριμένη σειρά τηλεοράσεων της Loewe είναι προσανατολισμένη στο customizing, προσφέροντας επτά διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς ώστε να εξασφαλίζεται η ενσωμάτωση τους στον χώρο.  Το πάνελ που χρησιμοποιήται έχει ανάλυση 1366x768 εικονοστοιχεία και χρησιμοποιεί την τεχνολογία επεξεργασίας Loewe Image+.  Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μία ποικιλί ψηφιακών δεκτών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενσωμάτωσης hard disc recorder.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr