Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/09/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΕΚΘΕΣΗ IFA 2005, ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005...

AV BLOG 

SITE MAP

IFA 2005

To Sports Bar, προσέφερε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να γνωρίσει το κοινό τις εκπομπές υψηλής ευκρίνειας, και μία καλή δικαιολογία για να δεί ποδόσφαιρο και F1... Οπως συμβαίνει σε κάθε IFA τα τελευταία χρόνια, οι συνάδελφοι του Γερμανικού Audio έστησαν κάτι που ονομάζουν "το ακριβώτερο σύστημα".  Σίγουρα προσέλκυσε το ενδιαφέρον...

Προβολέας με XD Engine από την LG
Ο ΑΝ110 βασίζεται στην τεχνολογία Wide XGA της Texas, με λόγο πλευρών 16:9 και μπορεί να προβάλει εικόνος 1280x768.  Χρησιμοποιώντας είσοδο HDMI μπορεί να χειριστεί σήματα υψηλής ευκρίνειας, υποστηριζόμενος και από τον γνωστό επεξεργαστή της εταιρίας XD-Engine.  Το οπτικό του τμήμα βασίζεται στην τεχνολογία L-Optic.
LX2 από την LG
Στοχεύοντας την αγορά "λίγων" ιντσών η νέα 32άρα LCD της LG, χρησιμοποιεί πάνελ 1366x768, διαθέτει εισόδους DVD και HDMI, καθώς επίσης και μία νέα έκδοση του επεξεργαστή XD-Engine.
Επίσημη "πρώτη" για το LG RH-S7700
...επί ευρωπαικού εδάφους.  Το recorder της LG είναι συμβατό με όλους τους εγγραφόμενους δίσκους (και με DVD-RAM), διαθέτει σκληρό 160GB στον οποίο μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι 220 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος και μπορεί να διαχειριστεί όλες τις flash cards καθώς και microdrives της Hitachi.
Ο Marantz SR-12S1...
... ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής της εταιρίας που διαθέτει πιστοποίηση THX-Ultra2 μαζί με το σύστημα ηχείων Performance της Mordaunt Short τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών στο στάντ της εταιρίας.
Τηλεόραση plasma από την Metz
Η εταιρία παρουσίασε μία τηλεόραση με οθόνη plasma 42 ιντσών και διπλό δέκτη που υποστηρίζει PIP (Picture in Picture).  Η τηλεόραση έχει εξωτερικό δέκτη/επεξεργαστή ο οποίος διαθέτει και είσοδο DVI.  Η συσκευή συνοδεύεται από εξωτερικά ηχεία.
Βαρύ πολύπριζο από την Monster Cable
Το Audio/Video AV800 απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προστατεύσουν το σύστημά τους από διακοπές ρεύματος και αιχμές υπέρτασης.  Δημιουργεί ένα απόθεμα 1700 joules για την στιγμιαία υποστήριξη της λειτουργίας σε πτώσεις τάσης και μπορεί να αποσυνδέσει το σύστημα εάν ανιχνεύσει υπέρταση στην γραμμή.
Ασύρματη Coolpix από την Nikon
Η νέα μηχανή έχει κωδικό P1 και μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή ασύρματα μέσω WiFi, προκειμένου να μεταφερθούν οι φωτογραφίες.  Πιο συμβατικά χαρακτηριστικά είναι ο αισθητήρας των 8 Megapixels, ο φακός με οπτικό ζουμ x3.5 και το LCD των 2.5 ιντσών.
No Limit από την Oehlbach
Η εταιρία παρουσίασε το XXL No Limit Picture, ένα καλώδιο μεταφοράς οπτικού σήματος (συνιστωσών) με επιχρυσωμένους αγωγούς και πραγματική εμπέδηση 75Ω στην περιοχή συχνοτήτων που καλείται να δουλέψει.  Οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από χαλκό ελεύθερο οξυγόνου και θα διατίθεται σε μήκη από 1 έως 20 μέτρα.
Ο νέος μεγάλος Onkyo
O Integra TX-NR5000 είναι πιστοποιημένος κατά THX Ultra2 και μπορεί να διαχειριστεί 7.1 κανάλια αποδίδιοντας 200W ανά κανάλι (DIN).  Διαθέτει HDMI, μπορεί να συνδεθεί με οικιακό δίκτυο και στις audiophile πινελιές της Onkyo περιλαμβάνονται DACs 192kHz/24bit της Wolfson
...και για τους αδιόρθωτους δικαναλικούς...
η Οnkyo παρουσίασε τον A-1VL έναν "σκέτο" ολοκληρωμένο ενισχυτή που αποδίδει 2x100W (με στάδια σε τάξη D) και αρχιτεκτονική dual mono.  Συνοδεύεται από το ένα αντίστοιχο audiophile καταβολών cd player, το C-1VL.
Oικιακός Κινηματογράφος στιγμής...
H Οptoma επέδειξε τον DV10 Movie Time, τον προβολέα που έχει ενσωματωμένο και το DVD player και δεν απαιτεί καλωδιώσεις. Το οπτικό του σύστημα, επιτρέπει την προβολή μεγάλων κάδρων από μικρές απόστάσεις (μέχρι 100 ίντσες από τρία μέτρα).
Νέο recorder στην σειρά DIGA
Το DMR-EH80V διαθέτει σκληρό δίσκο 200GB και μπορεί να εγγράψει DVD αλλά και κασέτες VHS. Μπορεί επίσης να διαχειριστεί κάρτες SD.  Το νέο recorder της Panasonic ενσωματώνει επίσης την τεχνολογία Super Drive η οποία αυξάνει την ταχύτητα με την οποία εκτελούνται οι διάφορες λειτουργίες (ειδικά στο κομμάτι του VHS).
Lumix DMC-FZ30 από την Panasonic
Η μηχανή χρησιμοποιεί αισθητήρα 8 Megaoixels, φακό Leica DC Vario με ζουμ x12 (35-420mm) και βασίζεται στον επεξεργαστή Venus Engine II. Για τους απαιτητικούς προσφέρεται χειροκίνητο ζουμ και δακτύλιος εστίασης.
Nέα σειρά FlatTV από την Philips
H νέα σειρά έχει την ονομασία Cineos και βασίζεται στην μεγάλη επιτυχία των τεχνολογιών PixelPlus και Αmbilight, οι οποίες πολύ λογικά απέκτησαν νέες εκδόσεις: η Pixel Plus 2 HD χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους βελτιστοποιώντας κάθε εικονοστοιχείο σε συνάρτηση με τα γειτονικά του, και η Ambilight 2 επιτρέπει τον ξεχωριστό έλεγχο των δύο φωτεινών πηγών στο πίσω μέρος της συσκευής (κάτι που η εταιρία ονομάζει -ατυχώς κατά την άποψή μας- stereo...). Oι πρώτες Cineos είναι τρείς LCD με ανάλυση 1920x1080 (με δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης) και διαγωνίους 42, 37 και 32 ιντσών.
Σειρά Cineos 9000 από την Philips
H ονομασία Cineos χρησιμοποιήται και για μία σειρά κορυφαίων συσκευών A/V της Philips στις οποίες περιλαμβάνεται ένα HDD/DVD recorder, ένα DVD/SA-CD player με ενσωματωμένο scaler και ένας πολυκαναλικός ραδιοενισχυτής AV.
Το Streamium Ζεί...
...και η Philips επέδειξε δύο συστήματα με δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι 1500 CDs σε φορμά MP3, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε οικιακό δίκτυο μέσω WiFi αλλά και με το διαδίκτυο. To "μικρό" WACS700 διαθέτει δίσκο 40GB και το μεγάλο WAC5 80GB.
Preview του Showline Media Center
Το Media Center της Philips αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα έχει κωδικό MCP9350i. Βασίζεται σε Intel Pentium 4 (3GHz) και θα τρέχει Windows Media Center 2005.  Ο σκληρός θα είναι 250GB.
Ετοιμη για Blu-ray...
...είναι η PDP-436XDE της Pioneer.  Πρόκειται για μία τηλεόραση με οθόνη plasma 6ης γενιάς της οποίας ο εξωτερικός δέκτης/επεξεργαστής υποστηρίζει HDMI με δυνατότητα διαχείρισης σημάτων υψηλής ευκρίνειας (από δέκτες HD ή Blu-ray player)
400GB από την Pioneer
H χωρητικότητα του DVR-930 επιτρέπεο την αποθήκευση 700 ωρών προγράμματος στο κορυφαίο HDD/DVD recorder της Pioneer. Απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν το κάτι παραπάνω σε θέματα ποιότητας από το recorder τους.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr