Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update:  Τρίτη, 23/12/2003


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►HIGH END VISIONS...

AV BLOG 

SITE MAP

High End Visions
Gallery, Σημείωμα για την έκθεση

Gallery 
Περιήγηση στην έκθεση  (συνιστάται ανάλυση 1024x768)
Wallpapers download
Βιογραφικό σημείωμα

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

HIGH RES...

ΟTAN ANEΛΑΒΑ την φωτογράφιση στο περιοδικό Αudio, το 1994, προσπάθησα να εφαρμόσω τεχνικές που θα διέφεραν από τις μέχρι τότε στα ανταγωνιστικά έντυπα της εποχής.  Οι προσπάθειες μου καρποφόρησαν τέσσερα χρόνια αργότερα όταν συνεργάστηκα με το περιοδικό Extreme Audio Video.  Aυτό συνέβει διότι αποδεσμεύτηκα από την λογική της μεγάλης εκδοτικής εταιρίας (που συχνά θυσιάζει την ποιότητα και την αναγνωσιμότητα στον βωμό του χαμηλού κόστους), ενώ βρήκα στο πρόσωπο των εκδοτών και των συνεργατών του  Εxtreme Audio Video τον ενθουσιασμό της δημιουργίας και τον σεβασμό προς τον τελικό αποδέκτη (τον τόσο παραγνωρισμένο και παρεξηγημένο), τον Αναγνώστη.
Δημιουργήσαμε, τότε, ένα περιοδικό όχι αποκλειστικά με την σκέψη της πώλησης διαφημιστικού χώρου, αλλά με την ελπίδα ότι γράφουμε, φωτογραφίζουμε και τυπώνουμε για να μας διαβάσουν.  Στον τομέα μου, αφέθηκα ελεύθερος να πειραματιστώ πραγματοποιώντας πολλαπλές εκθέσεις, ενσωματώνοντας λεπτομέρειες και βρίσκοντας τα στοιχεία εκείνα που αναδεικνύουν μία συσκευή σε ξεχωριστό αντικείμενο, όχι μόνο χρηστικό αλλά και αισθητικό.  Ενσωμάτωσα τις συσκευές σε φωτιά, σε νερό, σε πάγο, σε μέταλλο και φώς, προσπαθώντας να τις δώ όπως ίσως τις ονειρεύτηκε ο σχεδιαστής και ο κατασκευαστής τους και τις παρουσιάσαμε σαν έργο δημιουργικό και συλλογικό και όχι σαν ένα απλό προιόν προς κατανάλωση στο ράφι του super market, κάτω από το ψυχρό φωτισμό Νέον του... εκδοτικού τοπίου.
Αν η εποχή μας δεν απηχεί τέτοιου είδους "ρομαντικές" απόψεις, ας είναι τουλάχιστον αυτές ένα είδος κληρονομιάς για τους μεταγενέστερους.  Ας γίνουμε, δηλαδή, παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή αντί να περάσουμε από τον χώρο σαν να μην υπήρξαμε ποτέ...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και ειδικότερα:
Τον Δημήτρη Ψαρά που έκανε τις πολύ καλές ψηφιακές εκτυπώσεις των φωτογραφιών.
Την διαφημιστική εταιρία Art Position και ειδικότερα τον κύριο Μπάμπη Τζεβελεκάκη, για το σχεδιασμό της πρόσκλησης και την βοήθειά του, όπου χρειάστηκε.
Τον φωτογράφο Μάριο Βουζίκα για την πολύτιμη βοήθειά του στο στήσιμο της έκθεσης.
Τον εκδότη Κώστα Νόστη την διαφημιστική και την συντακτική ομάδα της Smart Press που φιλοξένησαν την έκθεση καθώς και όσους παρότρτυναν και υποστήριξαν με την παρουσία τους την όλη προσπάθεια.
Πάρις Νικολάου

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr