Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

MEDIA SERVER/PLAYER, CD RIPPER

Antipodes DX

Antipodes DX

Η Antipodes είναι μια σχετικώς νέα εταιρία, με έτος ίδρυσης το 2004. H ονομασία της δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού -με βάση στα όσα αναφέρονται στο προφίλ της- όχι μόνο η έδρα της βρίσκεται στους αντίποδες, κυριολεκτικώς (στην Νέα Ζηλανδία) αλλά αποτελεί και την σύνθεση δύο ανθρώπων με διαφορετικές εξειδικεύσεις, του Mark Jenkins και της Sonia Jenkins (σχεδιαστής ο πρώτος, ειδική στην κατασκευή και τον έλεγχο ποιότητας η δεύτερη). Η εταιρία διαθέτει, αυτή τη στιγμή, μια σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή αρχείων σε υψηλό επίπεδο, με μια μεικτή αρχιτεκτονική, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τόσο την υποδομή του οικιακού δικτύου όσο και την δυνατότητα αναβάθμισης των ίδιων των συσκευών. Στην βάση της σειράς, βρίσκεται ο server Core, o οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί εσωτερικά ώστε να μετατραπεί σε server/media player (οπότε ονομάζεται Core Duet), το media/network player Edge το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να αυξηθεί ο χώρος αποθήκευσης, εσωτερικά και με πρόσβαση σε εξωτερικά drives (Edge Duet) ή και να συνεργαστεί με τον Core μέσω του οικιακού δικτύου και, τέλος, τρεις συσκευές με τον χαρακτηρισμό “Trio” οι DS, DS GT και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής, το κορυφαίο DX. Η έννοια του Trio, στην περίπτωση της Antipodes, χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μια συσκευή η οποία συνδυάζει τις δυνατότητες ενός server, ενός media player και ενός CD Ripper.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, ένας από τους βασικούς άξονες κατά την ανάπτυξη μια συσκευής όπως τα Core/Edge, DS/DS GT και το DX, είναι ο περιορισμός των επιπέδων θορύβου που, αναπόφευκτα, είναι εγγενής. Ο στόχος της Antipodes είναι η διατήρηση του θορύβου στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη φίλτρων και η αποφυγή δημιουργίας κοινών ρυθμών (noise modes), όπου δυο διαφορετικές πηγές θορύβου έχουν παρόμοιο φάσμα δημιουργώντας μια τοπική κορύφωση. Όπλα στην μάχη αυτή είναι το ειδικά σχεδιασμένο γραμμικό τροφοδοτικό, η αποφυγή χρήσης συμβατικών (μηχανικών) σκληρών δίσκων, η απουσία ενός σύνθετου user interface (με τον απαραίτητο μικροελεγκτή και την ανάλογη οθόνη) και ένα βαρύ σασί.
Το Antipodes DX είναι, αυτή τη στιγμή, η κορυφαία συσκευή της εταιρίας. Η έκδοση που είχαμε στα χέρια μας για την δοκιμή ήταν η βασική, με εσωτερικό δίσκο στερεάς κατάστασης, χωρητικότητας 1TB. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...