Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/09/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΦΙΛΤΡΟ/ΑΠΟΜΟΝΩΤΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Galactron MK 2400

Galactron MK 2400

Ο όγκος και , κυρίως, το βάρος του MK 2400 το έκανε, όπως θα περίμενε κανείς, μια συσκευή που δεν ανυπομονείς να την μετακινήσεις. Αυτό (σε συνδυασμό με την ανοχή της Ultimate Audio και της Galactron στις... δημοσιογραφικές διαδικασίες) μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε την διάταξη για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολλές διαφορετικές συσκευές. Κατά το μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων, βεβαίως, χρησιμοποιήθηκε το σύνηθες σύστημα αναφοράς το οποίο περιλαμβάνει τον συνδυασμό Transport/DAC Teac Esoteric P70/D70, τον προενισχυτή Melos Plus Series Line, τον τελικό ενισχυτή Parasound HCA-3500 και τα ηχεία ATC SCM-50PSL. Οι συσκευές τροφοδοτήθηκαν όπως, περίπου, προτείνει η ίδια Galactron, με το transport στον ρευματοδότη της γραμμής των 100W, τον DAC, τον προενισχυτή και το ρολόι της dCS στους ρευματοδότες της γραμμής των 300W και τον τελικό ενισχυτή στις δύο γραμμές των 1000W. Διάφορες συσκευές πέρασαν κατά την διάρκεια της δοκιμής από τον χώρο ακρόασης και τροφοδοτήθηκαν μέσω του MK 2400 και οι ακροάσεις που ακολουθούν αποτελούν την συνολική εντύπωση που αποκομίσαμε από όλη αυτή την διαδικασία.

Η εγκατάσταση της συσκευής δεν κρύβει κάποιο δύσκολο σημείο και το μόνο που χρειάζεται να κάνει, στην πραγματικότητα, ο χρήστης είναι να επιλέξει την ομάδα ρευματοδοτών στην οποία θα συνδέσει κάθε συσκευή. Επί του προκειμένου ίσως κάποιος πειραματισμός να είναι χρήσιμος. Με δεδομένο ότι κάθε γραμμή έχει το δικό της φίλτρο και τον δικό της μετασχηματιστή απομόνωσης, ίσως είναι χρήσιμο να απομονώσει κανείς την πιο θορυβώδη συσκευή στην γραμμή των 100W.

Galactron MK 2400 Galactron MK 2400

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κανείς ακούγοντας ένα σύστημα που τροφοδοτείται από το MK 2400, σε σχέση με την αρχική εντύπωσή του όταν το άκουσε με την συμβατική τροφοδότησή του, είναι ότι έχει κάνει ένα βήμα προς την σαφήνεια, την ακρίβεια και την καθαρότητα. Σε γενικές γραμμές, ό,τι ακούσαμε μέσα από τον απομονωτή/φίλτρο της Galactron εμφανίστηκε περισσότερο πειθαρχημένο και ακριβές και δημιούργησε την αίσθηση ότι είναι πληρέστερο σε λεπτομέρειες και πιο ισορροπημένο, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση κάποιες ιδιαιτερότητες της ηχητικής του ταυτότητας, δείγμα ότι αυτό που μεσολαβεί μεταξύ του δικτύου και των τροφοδοτικών των συσκευών επιδρά με τρόπο που δεν ισοπεδώνει τα πάντα.

Οι περισσότεροι συνδυασμοί που ακούσαμε, φάνηκε να κερδίζουν σε έκταση χαμηλά και να βελτιώνονται σε θέματα σώματος και ελέγχου, να έχουν καλύτερη παρουσία στον χώρο και να διατηρούν τα χαρακτηριστικά της ταχύτητάς τους. Συνδυασμοί συσκευών με ρυθμικό μέρος του οποίου τα χαρακτηριστικό ήταν οι γρήγορες ατάκες παρέμειναν, ακριβώς, “γρήγοροι” σε αίσθηση, αλλά συμπληρώθηκαν από μια ελαφριά βελτίωση σε θέματα όγκου και αποδείχθηκε ότι κέρδιζαν ευκολότερα το ενδιαφέρον του ακροατή.
Η μεσαία περιοχή βελτιώθηκε σε παρουσία και ο ακροατής είχε, συστηματικά, την εντύπωση ότι το συνολικό άκουσμα είναι πιο λεπτομερές και πλήρες, με παλμό και καλές δυνατότητες ανάλυσης. Η χρήση του MK 2400 δεν αλλοίωσε τις χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ συσκευών, αντιθέτως φάνηκε να αναδεικνύει τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις διαφορές αυτές και, πιθανώς, καθορίζουν την ηχητική ταυτότητα μιας συσκευής. Με βάση αυτή την παρατήρηση, είναι δίκαιο να ισχυριστεί κανείς ότι η ενσωμάτωση του φίλτρου της Galactron βελτιώνει τις αναλυτικές δυνατότητες του συστήματος.
Η στερεοφωνική εικόνα έγινε, στις περισσότερες περιπτώσεις πιο συγκεκριμένη και σαφής, με μεγαλύτερη αίσθηση της πειθαρχίας και μεγαλύτερες δυνατότητες εστιασμού ηχητικών πηγών στον οριζόντιο άξονα. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων, η επίδραση της συσκευής φάνηκε να είναι κάπως μικρότερη. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις διακρίναμε μια βελτίωση στην αίσθηση της ισορροπίας και στα χρονικά χαρακτηριστικά, καθώς και βελτίωση στην περιγραφή του αρμονικού πλούτου και τη φωτεινότητας της ηχογράφησης.

Τελικώς...

…είναι σαφές ότι η εισαγωγή του MK 2400 σε ένα σύστημα βελτιώνει, ενίοτε σημαντικά, την απόδοσή του τελευταίου, κάτι που φάνηκε τόσο σε επίπεδο μετρήσεων όσο και κατά τις ακροάσεις. Ακολουθώντας έναν δρόμο χωρίς συμβιβασμούς (όπως φαίνεται από την χρήση πολλαπλών μετασχηματιστών απομόνωσης και φίλτρων γραμμής), η Galactron προσπάθησε, και κατά τα φαινόμενα επέτυχε, να προσφέρει μια καλή λύση στο πρόβλημα του θορύβου που ελοχεύει στις γραμμές τροφοδοσίας. Η συγκεκριμένη συσκευή απευθύνεται σε όσους θέλουν να προστατεύσουν το σύνολο του συστήματός τους από τον θόρυβο αυτό και το κάνει αποτελεσματικά. Αν καλύπτει τις ανάγκες σας είναι κάτι που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.