Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/12/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB DAC

Schiit Audio Gungnir

Schiit Audio Gungnir

Μάθαμε για την Schiit, δύο χρόνια περίπου μετά την ίδρυσή της, το 2012, όταν είχαμε δημοσιεύσει και το σχετικό κείμενο με τον... εντελώς κοινότοπο τίτλο (αμφιβάλλω αν υπήρξε έστω και ένας συντάκτης που δεν μπήκε στον πειρασμό...) και ήδη από τότε φαινόταν μια ενδιαφέρουσα εταιρία, πνευματικό παιδί των Jason Stoddard και Mike Moffat, οι οποίοι δεν είναι απλώς “ιδρυτές” με την έννοια του επιχειρηματία αλλά έχουν περάσει στα προϊόντα της τις ιδέες που τους χαρακτήρισαν ως σχεδιαστές, της Sumo ο πρώτος και της Theta Digital ο δεύτερος.
Ο κατάλογος προϊόντων της Schiit περιλαμβάνει μετατροπείς d/a, ενισχυτές ακουστικών, προενισχυτές, τελικούς ενισχυτές, έναν προενισχυτή phono και ένα πλατό, συνολικά μετρήσαμε 24 συσκευές, σε μια αξιοσημείωτα ευρεία γκάμα τιμών. Οι άνθρωποι της Schiit δείχνουν να πιστεύουν ότι ακόμη και όποιος έχει σοβαρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό του, έχει δικαίωμα στην υψηλή πιστότητα και προσφέρουν εισαγωγικές συσκευές με πραγματικά χαμηλές τιμές, όπως ο παθητικός προενισχυτής SYS, ο DAC/Ενισχυτής για χρήση με υπολογιστή Fulla, και ο αρθρωτός ενισχυτής ακουστικών Asgard. Στην άλλη πλευρά του φάσματος τιμών, μπορεί να βρει κανείς τον κορυφαίο ενισχυτή ακουστικών Mjolnir (η Schiit πιστεύει πολύ στα ακουστικά, καθώς είναι, όπως αναφέρει, ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι νέοι έρχονται σε επαφή με την μουσική, σήμερα), τον κορυφαίο DAC Yggdrasil και τον κορυφαίο προενισχυτή Freya+ (με δυνατότητα να λειτουργήσει ως παθητικός ή ενεργός και με πρόσθετο λαμπάτο στάδιο που μπορεί να παρακαμφθεί).

H Schiit φαίνεται να συμπαθεί πολύ την modular αρχιτεκτονική και τις δυνατότητες αναβάθμισης και πολλές συσκευές μπορούν να δεχτούν πρόσθετα κυκλώματα (προσφέρει οκτώ διαφορετικά, για διάφορα μοντέλα της), ενώ τα αναλογικά στάδια της εταιρίας ξεφεύγουν από το απλώς διεκπεραιωτικό περιλαμβάνοντας τοπολογίες με διακριτούς ημιαγωγούς, ζεύξεις χωρίς πυκνωτές, ανάδραση ρεύματος και προσεγμένα γραμμικά τροφοδοτικά. Σε ό,τι αφορά τα κορυφαία ψηφιακά κυκλώματα της εταιρίας, ο Moffat δείχνει να προτιμά τους πολυψήφιους μετατροπείς d/a και χρησιμοποιεί τσιπ που έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικές ιατρικές και στρατιωτικές εφαρμογές, συνδυάζοντάς τα με custom ψηφιακά φίλτρα.
H συσκευή που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι ο δεύτερος καλύτερος DAC της εταιρίας (μετά τον Yggdrasil) μια αρκούντως μίνιμαλ συσκευή με κόστος χαμηλότερο των €1000,- , ο οποίος ωστόσο επιδεικνύει με τρόπο ιδιαίτερα εύγλωττο τις απόψεις και τις δυνατότητες των ανθρώπων της Schiit. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...