Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/04/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB DAC/Bluetooth Streamer

iFi ZEN DAC/Blue

iFi ZEN DAC/Blue

Φωτό: iFi/avmentor.gr

Από την στιγμή που είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες και διαβάσαμε τις περιγραφές για τις συσκευές της νέας σειράς ZEN της iFi, ήταν σαφές ότι η εταιρία είχε σαν στόχο την δημιουργία μιας πραγματικά διαφορετικής σειράς συσκευών. Δεν ήταν μόνο η διαφορετική αισθητική, με την εντελώς νέα προσέγγιση στο σασί σε σχέση με αυτό που είχαμε μέχρι σήμερα συνηθίσει αλλά και η οικονομική “τοποθέτηση” των προϊόντων, η οποία ασφαλώς θα προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών. Δεν είναι και λίγο πράγμα, είναι η αλήθεια, με €150,- να βάζεις στο χέρι μια συσκευή της θυγατρικής της AMR (μιας εταιρίας που έχει γράψει την δική της, μικρή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα, ιστορία στον χώρο του απαιτητικού audio) και, αν και ο χώρος των χαμηλού κόστους συσκευών έχει πολλούς και σημαντικούς παίκτες, η ιδέα ότι τα κυκλώματα τα υπογράφει η iFi κάνει την υπόθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Οι πρώτες συσκευές της σειράς (υπάρχουν πληροφορίες και για προενισχυτή phono στο μέλλον) στοχεύουν σε ένα πολύ δυναμικό κοινό του χώρου της υψηλής πιστότητας αυτήν την στιγμή, εκείνους που βλέπουν το streaming ως μια απαραίτητη (αν όχι την μοναδική) δυνατότητα που πρέπει να έχει κάθε σύστημα. Streaming απευθείας από υπολογιστή, μέσω θύρας USB), στην περίπτωση του DAC και streaming μέσω Bluetooth, στην περίπτωση του Blue.
Με την iFi να κυνηγά, εδώ και χρόνια, με συνέπεια την ιδέα του ήχου υψηλής ανάλυσης, είναι λογικό να περιμένει κανείς το “κάτι παραπάνω”, ακόμη και σε αυτήν την εισαγωγική κατηγορία τιμής και η εταιρία δηλώνει ακριβώς αυτό: Ότι δεν έχει αρκεστεί σε έτοιμες, τυποποιημένες λύσεις.
Με όλα αυτά ως δεδομένα, η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα δύο πρώτο μέλη της σειράς ZEN, δεν μπορούσε να πάει χαμένη και, παρά το γεγονός ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους (κυριολεκτικώς: δεν μπορείς να συνδέσεις το DAC με το Blue!) είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο concept σε πλήρη ανάπτυξη. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...