Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/06/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενισχυτής Ακουστικών

Rupert Neve Designs RNHP

Rupert Neve Designs RNHP

Για πολλούς φίλους του απαιτητικού ήχου, ο Rupert Neve, ο οποίος έφυγε από την ζωή στα μέσα Φεβρουαρίου, στα 95 του χρόνια, ήταν ένας άγνωστος. Τρόπος του λέγειν, βεβαίως. Στην πραγματικότητα, η υπογραφή του βρίσκεται πίσω από έναν τεράστιο αριθμό μουσικών παραγωγών πολλές από τις οποίες ανήκουν σε διάσημους καλλιτέχνες και έχουν δει το φως σε εξίσου διάσημα στούντιο.
O Rupert Neve ήταν, ίσως, ο πρώτος audiophile σχεδιαστής επαγγελματικών συσκευών ήχου και είναι ο άνθρωπος που, περισσότερο από κάθε άλλον, έβαλε την υπογραφή του επάνω σε αυτό που σήμερα οι μηχανικοί ήχου αναγνωρίζουν ως κονσόλα μίξης. Το 1961, όταν η ιδέα του Hi-Fi ήταν ακόμη στα σπάργανα, αναγνώρισε στους ημιαγωγούς αξίες που τους έκαναν προτιμότερους από τις λυχνίες, σχεδίασε κυκλώματα σε τάξη Α και έφτιαξε συστήματα με απόκριση που προσέγγιζε, για πρώτη φορά τα 100kHz.
Επιθετικός επιχειρηματίας έδωσε το όνομά του και το ειδικό του βάρος σε πολλές εταιρίες που είναι κάτι παραπάνω από γνωστές: Την CQ Audio, την Neve Electronics, την AMS Neve, την Focusrite, την Rupert Neve Designs και, πρόσφατα την θυγατρική Ruper Neve Designs/Fidelice, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο τα audiophile προϊόντα.
Ανεξαρτήτως της χρήσης του, στον χώρο του στούντιο ή στο σπίτι, ο ενισχυτής ακουστικών είναι εξίσου σημαντικός με τα ίδια τα ακουστικά που καλείται να οδηγήσει, ειδικά αν αναφερόμαστε σε συστήματα υψηλών απαιτήσεων. Το απλό αυτό γεγονός αντιμετωπίζει ο RNHP, ένας ενισχυτής το κύκλωμα του οποίου είναι βασισμένο σε ένα από τα κορυφαία προϊόντα της RNV (το μίξερ 5060 Centerpiece Desktop), λειτουργεί με εξωτερική τροφοδοσία και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα (με άλλα λόγια δεν περιλαμβάνει ενσωματωμένο DAC).
Με δεδομένο ότι, κατά καιρούς, υλοποιήσεις που προέρχονται από σκληροπυρηνικές “pro” εταιρίες έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά κατάλληλες και για χρήση στο οικιακό περιβάλλον, είχε πραγματικό ενδιαφέρον η επαφή μας τον απλό, λιτό RNHP. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...