Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/12/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο

Lyravox Karlos Pure

Lyravox Karlos Pure

H Lyravox είναι μια γερμανική εταιρία, με έδρα το Αμβούργο, με σχετικώς μικρή ιστορία. Ιδρύθηκε πριν από δέκα περίπου χρόνια, το 2013 και οι άνθρωποι πίσω από αυτή, όπως οι ιδρυτές Jens Wietschorke και Goetz von Laffert, οι μηχανικοί Sascha Harbs και Marc Schettler και η σχεδιάστρια Gyde Nissen έχουν στο μυαλό τους τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό ηχείων, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι μονάδες και το ενεργό front end, μια αρχιτεκτονική που παρακάμπτει μερικά από τα παραδοσιακά προβλήματα των συμβατικών, παθητικών ηχείων.
Καλό δείγμα όλων αυτών είναι το Karlos που βλέπετε στις σελίδες αυτές. Ενεργό, ψηφιακώς ελεγχόμενο, με κορυφαίες μονάδες και μια δόση ασυνήθιστης προσέγγισης, σε ό,τι αφορά την ακτινοβολία του στο χώρο, μπορεί να είναι το μικρότερο της σειράς “Κ” της εταιρίας, διατηρεί, ωστόσο, όλες τις αξίες της σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό.
Το Karlos θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις. Την Pure, την οποία δοκιμάζουμε εδώ και την Komplett, η οποία περιλαμβάνει ένα streamer (και καλύτερους ενισχυτές), έτσι ώστε να αποτελεί μια αυτόνομη μονάδα, η οποία αρκεί να συνδεθεί στο δίκτυο για να αποδώσει μουσική, με την βοήθεια ενός controller. Το Pure είναι πιο απλό και θα ζητήσει, τουλάχιστον, μια πηγή με αναλογική ή ψηφιακή έξοδο για να λειτουργήσει.
Εντυπωσιακή καμπίνα και αρχιτεκτονική, DSP και μεγάφωνα υψηλού επιπέδου, είναι φυσικά πράγματα τα οποία “στα χαρτιά” δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση. controler Ας δούμε πώς τα έχουν συνδυάσει όλα αυτά, οι άνθρωποι από το Αμβούργο...