Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/07/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Πλατό/Βραχίονας

SME Model 6 Classic

SME Model 6 Classic

Ο ιστορικός κατασκευαστής, γνωστός στους περισσότερους από τους βραχίονές του, επέστρεψε προσφάτως στην ελληνική αγορά, έχοντας ήδη εγκαινιάσει μια νέα εποχή στο επίπεδο της σειράς προϊόντων του. Η SME, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια εταιρία η οποία κινείται πέρα από τα στενά όρια της κατασκευής πλατό και βραχιόνων. Πρόκειται για μια μονάδα μηχανουργικών εργασιών πολύ υψηλής ακρίβειας, η οποία υποστηρίζει εφαρμογές της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, της ιατρικής και της βιομηχανίας οχημάτων (με εμπλοκή, μάλιστα σε project της F1). Μέρος της δραστηριότητάς της είναι και τα αναλογικά συστήματα, φυσικά, ωστόσο, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς οι βραχίονες της εταιρίας δεν είναι πλέον διαθέσιμοι, ως μεμονωμένα προϊόντα, αλλά συνοδεύουν μόνο τα πλατό της, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των απανταχού φίλων της.
Αυτή τη στιγμή, διαθέτει επτά διαφορετικά συστήματα, ξεκινώντας από το μικρό Model 6 -με το οποίο θα ασχοληθούμε στις σελίδες αυτές και καταλήγοντας στην νέα ναυαρχίδα,το Model 60, το οποίο συνδυάζεται με την πλέον πρόσφατη έκδοση του θρυλικού βραχίονα “V” (VA). Το σύστημα κίνησης του Model 60 βασίζεται σε διφασικό, σύγχρονο κινητήρα, ο οποίος οδηγείται από ένα ψηφιακώς ελεγχόμενο σύστημα inverter, (AC/DC/AC), το οποίο παράγει τις δύο φάσεις τροφοδοσίας με πολύ μεγάλη ακρίβεια, τόσο στο επίπεδο του χρόνου, όσο και στο επίπεδο της συχνότητας. Η οδήγηση του κινητήρα βασίζεται σε αναλογικά ηλεκτρονικά ισχύος, μια λύση η οποία, όπως θα δούμε έχει “κατέβει” και στο Model 6.
Στο μέτρο που οι λεπτομέρειες έχουν σημασία (και έχουν!), το Model 6 που δοκιμάζουμε εδώ είναι η έκδοση “Classic”. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένο με βραχίονα της σειράς M2-R σε αντίθεση με το απλό Model 6 στο οποίο τοποθετείται βραχίονας της σειράς M2. Αν όλα τα παραπάνω σας έχουν ανοίξει την όρεξη, έχετε δίκιο. Το όλο πακέτο φαίνεται, επί της αρχής, άκρως ενδιαφέρον, οπότε ιδού οι λεπτομέρειες...